Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

31. 05. 2014. 19:36 >> 19:38
2

NIKŠIĆ SLAVI

Sutjeska odbranila titulu

Fudbaleri Sutjeske odbranili su titulu prvaka Crne Gore. Sutjeska je danas u Nikšiću, u posljednjem kolu Telekom Prve crnogorske lige, savladala Dečić iz Tuzi 4:0 i drugi put uzastopno osvojila šampionski trofej.


Do pobjede, 17. ove sezone, došla je golovima Darka Isidorovića u 22, Igora Počeka u 41, Miloša Stevovića u 70. i Nikole Stijepovića u 80. minutu.

Sutjeska je prva crnogorska ekipa koja odbranila titulu prvaka u fudbalu.

Drugoplasirani Lovćen poražen je na Cetinju od Mogrena 2:1. Mogren je poveo pogotkom Dejana Pržice u 20. minutu. Izjednačio je Dejan Bogdanović u 50, a pobjedu budvanskom timu donio je Marko Mugoša u 80. minutu.

Budvanski tim i pored trijumfa na Cetinju nije uspio da izbjegne baraž.

Pobjedu u gostima ostvarila je i podgorička Mladost, koja je u Nikšiću savladala Čelik 1:0 i tom pobjedom izborila opstanak. Odlučujući pogodak postigao je Stefan Mugoša u 62. minutu.


Budućnost je u podgoričkom naselju Stari aerodrom, golovima iz jedanaesteraca, Rista Radunovića u 25. i Aleksandra Vujačića u 65. minutu, pobijedila Grbalj 2:1.  Jedini pogodak za Grbalj postigao je Aleksandar Obradović u desetom minutu.


 

U meču koji nije imao rezultatski značaj Petrovac je pred svojim navijačima pobijedio Rudar 3:0, golovima Jasmina Muhovića u 39. i 86. i Miloša Lakića u 52 minutu.

Uspješan je bio i Mornar, koji je u Baru trijumfovao u duelu sa ekipom Zete rezultatom 2:1. Pobjedu barskom timu, koji će opstanak u Prvoj ligi pokušati da izbori kroz baraž, donijeli su Danilo Tomić u 10. i Vule Vujačić u 68. minutu. Jedini pogodak za Zetu postigao je Stefan Vukčević u 55. minute.

Sutjeska je sezonu završila sa 63 boda. Drugoplasirani Lovćen osvojio je 59, dok su sa po 53 boda šampionat završili Čelik i Budućnost. Petoplasirani Petrovac osvojio je 46 bodova.

Sutjeska će ovog ljeta igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, dok Lovćen, Čelik i Budućnost očekuju kvalifikacioni dueli za Liogu Evrope.

Opastanak u društvu najboljih, kroz baraž, pokušaće da izbore Mogren i Mornar, dok će Dečić naredne sezone igrati u Drugoj ligi.

Povratak u Telekom Prvu ligu izborio je kotorski Bokelj.

Mogren će u baražu igrati sa Jezerom, trećeplasiranim timom Druge lige, dok će rival Mornara biti Berane, ekipa koja je drugoligaško takmičenje završila na drugom mjestu.

Uspješniji timovi iz baraž dvomeča, u srijedu i nedjelju, naredne sezone igraće u Telekom Prvoj ligi.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније