Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

08. 03. 2024. 19:03 >> 19:03

DANAC NA METI BROJNIH KLUBOVA

Morten Hjulmand - Od Serije B do vrijednosti od 80 miliona

Sporting iz Lisabona ove sezone bilježi sjajne rezultate i u domaćem prvenstvu, i u Evropi.

Trener Ruben Amorim radi sjajan posao, ali radi i skauting služba popularnih "Lavova".

Viktor Đekereš je stigao iz Koventrija i "zapalio" ne samo Portugal već i Evropu, pa se brojni klubovi raspituju za cijenu švedskog napadača.

Francisko Trinsao, nekada veliki talenat Brage, pa i Barselone, pronašao je novu šansu na "Žozeu Alveladeu" i ove sezone je bitan šraf u Amorimovoj igri, a tu je i Morten Hjulmand.

Danski fudbaler koji igra na poziciji zadnjeg veznog ima zaista čudan fudbalski put.

Počeo je u mlađim kategorijama Kopenhagena, ali je još kao U19 igrač prodat austrijskoj Admiri iz Medlinga.

Nakon dvije godine stigla je ponuda Lećea, italijanske ekipe koja je tada bila u Seriji B.

Hjulmland se i tamo zadržao dvije godine, u prvoj sezoni obezbijedio sa ekipom promociju u Seriju A, a onda je stigla ponuda Sportinga.

Lisabonska ekipa je izdvojila 18 miliona eura (na više godišnjih rata) za Danca, koji se instant uklopio u Amorimov sistem i igra sjajanu sezonu.

Jedan je od najbolje ocijenjenih fudbalera "zeleno-bijelih", uslijedio je i poziv selektora Danske, njegovog prezimenjaka Kaspera Hjulmanda, za koju je do sada odigrao tri utakmice.

Nevjerovatno je i kako je igrač koji je prije dvije godine koštao Leće 2.5 miliona eura sada ima obeštećenje na 80 miliona.

Danca navodno prate nekoliko klubova iz Premijer lige, i gotovo je sigruno da će nakon Evropskog prvenstva, Sporting gledati da iskoristi hajp oko njega i "unovči" njegove dobre partije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније