Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

10. 03. 2013. 23:19 >> 23:10

REAL DRUGI

Primera: Real slavio u Vigu, poraz Atletika

Sosijedad je iznenadio Atletiko na "Kalderonu" i nanio mu prvi poraz ove sezone u prvenstvu na domaćem terenu. "Kolčonerosi" su ovim neuspjehom izgubili drugo mjesto na tabeli.

Čovjek odluke u Madridu bio je Ćabi Prieto, koji je zatresao mrežu Kurtoe u 53. minutu. Sosijedad je ovim trijumfom istakao kandidaturu za mjesta koja vode u Evropu. 

Vezista baskijske ekipe sjajno je istrčao kontru i lob udarcem prevario Kurtou koji je poslije više od 800 minuta morao da vadi loptu iz mreže na "Visente Kalderonu".

Real Madrid je u Vigu stigao do šestog trijumfa u nizu. Izabranici Žozea Murinja su uz malu pomoć sudije, savladali Seltu sa 2:1.

Dvostruki strelac je bio Kristijano Ronaldo, pobjednički gol je postigao sa bijele tačke, pošto je prethodno arbitar dosudio jedanaesterac poslije prekršaja nad Kakom. 

Svi golovi su viđeni u drugom delu susreta i to za samo deset minuta igre. Tokom prvih 45 minuta Madriđani su imali nekoliko prilika preko Kristijana Ronalda, Benzeme i Luke Modrića da ugroze golmana Varasa, ali je odbrana Selte odlično odradila svoj dio posla.

Ipak, bedem ispred gola tima iz Viga izdržao je samo do 61. minuta. Put do gola Selte pronašao je Ronaldo, koji donosi Realu prednost od 1:0.Samo minut kasnije, Selta je preko svog najboljeg strijelca Jaga Aspasa stigli do izjednačenja.

Samo deset minuta pošto su poveli preko Ronalda gosti ponovo preko Portugalca stižu do prednosti, ali sa jedanaesterca. Čini se da je sudija nagradio Madriđane udarcem sa “kreča”. Golman Havijer Varas je oborio Kaku, kome je lopta već pobjegla, ali sudija se nije dvoumio, pa je najbolji igrač Reala vratio prednost svom timu.

Posljednjih pet minuta meča su usijeldili žestoki naleti domaćina, ali su Madriđani uz nekoliko odličnih reakcija Dijega Lopeza odoleli.

Bilbao je golom talentovanog Munijani deset minuta prije kraja, došao do velike pobjede nad Valensijom. U finišu se obrukao Soldado, koji je sa par metara promašio prazan gol. 

Levante i Hetafe su odigrali bez golova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније