Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

10. 03. 2013. 19:57   >>  19:48

DRAMA

FA Kup: Veliki povratak Čelzija

Mančester vodio 2:0 nakon prvih 15 minuta, ali Čelzi smogao snage da se vrati i izjednači. Odluka u ponovljenom meču na "Stamford bridžu".

Meksikanac se upisao u strijelce već u petom minutu. Kerik ga je pronašao dugom loptom, Čeh je krenuo pa stao, što je Ernandez iskoristio, glavom ga lobovao i poslao loptu u mrežu.

 Samo šest minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0. Runi je izveo slobodan udarac iskosa sa lijeve strane, lopta je odskočila u petercu i odsjela u desnom uglu, a Čeh je ponovo katastrofalno reagovao i u dobroj meri kumovao novom pogotku "crvenih đavola".

 Tada se činilo da će Čelsi platiti Junajtedu za poraz od Reala i  eliminaciju iz Lige šampiona, ali se "plavci" nijesu predali.Mančester je dominirao do kraja poluvremena, prijetili su Runi i Klaverli, ali se rezultat nije mijenjao.

Puleni Aleksa Fergusona su potpuno stali u nastavku, a Čelzi je smanjio u 59. minutu. Eden Azar koji je ušao u igru umjesto Mozezsa i samo sedam minuta mu je bilo potrebno da matira De Heu.  Mata ga je odlično uposlio, iskosa sa leve strane, a on sa ivice šesnaesterca poslao loptu u suprotan ugao.

 Devet minuta kasnije još uvijek aktuelni prvak Evrope je izjednačio. Kontru je poveo Demba Ba, a krunisao Ramireš, pošto se majstorski oslobodio Evansa i pogodio donji lijevi ugao za 2:2. Momci Rafaela Beniteza ni tu nijesu stali, jer je Mata imao dobru priliku, ali je De Hea odbranio njegov šut i ostalo je 2:2.

Milovo i Blekburn će takođe morati da ponove meč, jer je na "Denu" bilo 0:0.Milvol je bio bolji pred svojim navijačima, imao više šansi, ali su fudbaleri Blekburna došli da izbjegnu poraz, uputili svega jedan šut i izborili popravni.

Popravni meč na "Ivud roudu" odluči će ko će se plasirati u u polufinale FA kupa, gdje su se plasirali Siti i Vigan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније