Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

10. 03. 2013. 17:26   >>  17:28

PORAZ NAPOLIJA

Seria A: Juventus na korak od titule

Italijanski šampionat je blizu rapsleta, kad je riječ o borbi za titulu. Sve se odigralo idealno za Juventus, pošto je "stara dama" golom Đakerinija u 90. minutu pobijedila Kataniju, a najveći rival Napoli izgubio u Veroni od Kjeva sa 2:0.

Juventus sada ima devet bodova prednosti u odnosu na Naploitance, pa je teško vjerovati da će u preostalih deset kola ispustiti takvu prednost.

Katanija se sjajno branila u Torinu, još jednom su Sicilijanci pokazali da su taktički i tehnički izuzetno potkovana ekipa.

Juventus je imao tek par šansi, Vučinić je pogodio stativu, zaprijetio je i Markisio. "Slonovi" nijesu ozbiljnije ugrozili Bufona, ali za njih je samo bilo značajno da sačuvaju svoju mrežu.

Ipak, u samom finišubedem Katanije je popustio. Nakon jedne gužve i centaršuta Pogbe, Đakerini je bio na pravom mjestu i donio pobjedu, kojas je vjerovatno odlučila trku između Juventusa i Napolija.

Kjevo je raspršilo šanse Napolija o tituli. Već nakon desetak minuta golom Dramea domaći su došli do prednosti, da bi u finišu prvog dijela Tero preciznim udarcem matirao De Sanktisa.

Agonija gostiju nastavila se u drugom poluvremenu kada je Puđoni odbranio penal Kavaniju. 

Kolo su obilježili i Ibarbo iz Kaljarija i Amauri iz Parme. Kaljari je na Sardinji lako izašao na kraja sa Sampdorijom 3:1, dok je Parma preokrenula protiv Torina i na kraju ubjedljivo slavila 4:1. "Mljekadžije" su ovom pobjedom najavile izlazak iz krize.

Rezultati i strijelci:

Atalanta - Peskara 2:1 (1:1)

(Denis 34, 67 - D'Agostino 24)
Juventus - Katanija 1:0 (0:0)

(Đakerini 90+1)
Kjevo - Napoli 2:0 (2:0)

(Drame 12, Tero 43)
Kaljari - Sampdorija 3:1 (1:0)

(Ibarbo 18, 52, 72 - Lopez 90+1)
Palermo - Sijena 1:2 (1:0)

(Anselmo 44 - Emeghara 51, Rosina 72p) 
Parma - Torino 4:1 (0:0)

(Amauri 77, 84, 90+1, Sansone 80 - Santana 56)


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније