Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

09. 03. 2013. 17:46   >>  20:54

PORAZ LEVERKUZENA

Bundes liga: Šalkeu derbi Rura, Bajern se provukao

Šalke je gazda Rura, Fortuna je umalo srušila Bajer u Minhenu, dok je Leverkuzen poražne u Majncu, epilog je subotnjeg popodneva na treneima širom Njemačke.

 

U Gelzenkirhenu, u fenomenalnoj atmosferi, kao i uvijek, Šalke je savladao Borusiju iz Dortmunda sa 2:1 i tako napravio sjajnu uvertiru za revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Galatasaraja. Izabrnici Jensa Kelera potpuno su razbili Dortmund u prvih 45 minuta kada su i došli do nedostižne prednosti od 2:0.

Julijan Draksler i Klas Jan Huntelar bili su strijelci za "rudare", maksimalno koristivši katastrofalnu odbranu Borusije. Ulazak Marka Rojsa u drugom poluvremenu je pokrenuo "milionere". Unio je neophodnu živost i kreaciju u napade, pa je Robert Levandovski, već nakon 15 minuta igre u drugom dijelu smanjio na 2:1. Međutim, Šalke je izdržao i stigao do tri boda koja u derbiju uvije vrijede "duplo više".

Malo je falilo da bude prekinuta ubitačna serija minhenskog Bajerna od sedam uzastopnih pobjeda u prvenstvu. Moćnim Bavarcima sjajno se suprotstavila Fortuna iz Diseldorfa, koja je dva puta vodila na "Alijanc areni", ali je na kraju ipak morala da prizna poraz  - 3:2. Istakao se Frank Riberi novim golom, četvrtim od posljednjih sedam Bajerna u šampionatu, a strijelci su još bili Miler i Boateng. Golove za goste dali su Boli i Lamberc.

Bajer iz Leverkuzena porazom u Majncu (1:0) propustio je priliku da prestigne Dortmund na drugom mjestu šampionata. Strijelac jedinog gola bio je Ivanšic iz penala u 61. minutu.

Gelada je viđena u Frajburgu, gdje je Volsfburg slavio sa čak 5:2. Blistao je dvosrtuki strijelac Ivica Olića, a za "vukove" su pogađali još Vierinja, Dijego, dok je Makiadi postigao autogol. Čast domaćih spasili su Kruse i Flum.

Rezultati i strijelci:

Bajern Minhen - Fortuna 3:2 (1:1)

(Miler 45, Riberi 74, Boateng 86 - Boli 16, Lamberc 71)
Šalke - Borusija Dortmund 2:1 (2:0)

(Draksler 12, Huntelar 35 - Levandovski 59)
Frajburg - Volfsburg 2:5 (1:3)

(Kruse 2, Flum 65 - Kjer 7, Vijerinja 16, Olić 22, 49, Dijego 90+2)
Majnc - Bajer Leverkuzen 1:0 (0:0)

(Ivanšic 61p)
Grojter Firt - Hofenhajm 0:3 (0:2)

(Firmino 10, Hoselu 16, Vajs 50)

Menhengladbah - Verder 1:1 (0:0)

(Mlapa 72. - Ignjovski 76.)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније