Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

19. 12. 2023. 14:13 >> 20:56
1
Čitaj mi:

NASLJEDNIK ADŽIĆA

Novi fudbalski biser Budućnosti: Savović trenira sa prvim timom iako ima 15 godina

U januaru Lazar Savović će da proslavi 16. rođendan, a već uveliko trenira s prvim timom Budućnosti i igra za omladince, protiv fudbalera starijih tri ili čak četiri godine.

Domaći stručnjaci predviđaju mu veliku karijeru, ali je kapiten mlađe kadetske reprezentacije skroman i s nogama na zemlji, što ćete čuti iz njegovih odgovora, jer zna da ga čeka još puno napora i odricanja da bi dostigao svoje fudbalske snove.

"Počeo sam sa fudbalom sa napunjenih 5 godina u Akademiji budućnosti. Trener mog starijeg brata Slavko Vlahović je insistirao da počnem u Akademiji Budućnosti. Nažalost, ta Akademija nije opstala. Poslije toga sam počeo u školici fudbala koja se nalazila u bloku 5. Tu sam upoznao dosta igrača, moj omiljeni Jovan Anđić. Sa njim sam dugo i niz godina igrao u toj školici, igrao sam za starije i za naše godište i osvojili smo u toj školici sve što se moglo osvojiti.

To sam shvatio prošle godine kada sam prešao u najveći klub u Crnoj Gori, Moja Budućnost. Poslije toga sam potpisao stipendijski ugovor i poslije sam shvatio da to može da bude profesija.

Na kojoj poziciji najviše voliš da igraš i ko ti je fudbalski uzor?

Najviše volim da igram na poziciji veznog igrača, tu poziciju igram čitav život, a uzor mi je Luka Modrić koji igra tu poziciju.

Pitali smo Lazara da li vodi statistiku o golovima i asistencijama, ko su mu najbolji saigrači i treneri u karijeri, šta vidi kao svoj glavni fudbalski kvalitet, a šta bi mogao da popravi i u kojoj državi i klubu bi volio da zaigra jednog dana.

"Ne, ne vodim evidenciju ni golova ni asistencija, prioritet mi je ekipa i da dobijemo utakmicu. Nemam omiljenog igrača, svakog jednako poštujem, svakog jednako volim, omiljenog trenera bih ostavio za sebe, od svakog se nešto nauči, do sadašnjeg rada. Neki kažu da je moj glavni fudbalski kvalitet glava, neki kažu da sam spreman, neki kažu da je talenat, ja mislim da je moja najveća fudbalska kvalitet želja za fudbalom. Imam ogromnu želju za fudbalom, to pokazujem na svakoj utakmici, svakom treningu, nema sada nekih fudbalskih stvari koje bih popravio, popravljam sve u igri. Najviše bih volio da igram u najvećoj ligi na svijetu, to jeste Premier Liga, a omiljeni klubovi su mi Liverpool".

Malo fudbalera se može pohvaliti činjenicom da su sa samo 15 godina trenirali sa seniorma budućnosti. Da li je debi za prvi tim blizu?

"Veliko mi je zadovoljstvo trenirati sa igračima prvog tima, a posebno sa Petrom Grbićem. Velika mi je čast da me trenira trener poput Mladena Milinkovića. Mislim da mogu da se nosim sa igračima prvog tima, ali vrijeme je najbolji pokazatelj", kazao je Savović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније