Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

06. 03. 2013. 22:38   >>  22:54 3

REMI U PARIZU

LŠ: PSŽ i Juve se vratili u evropski vrh

Pari Sen Žermen uz malo problema uspio da odbrani pobjedu iz prvog meča, odigravši neriješeno 1:1 sa Valensijom. Juventus još jednim trijumfom nad Seltikom, ovoga puta 2:0, potvrdio nadmoć nad Seltikom i vratio se u krem evropskog fudbala.

Valensija je odigrala dobar meč na "Parku prinčeva", čak i imala vođstvo, ali nije uspjela da utakmicu prelomi i ode dalje. Momci Karla Anćelotija su pretprjeli strah sredinom nastavka, ali je Laveci donekle vratio mir izjednačujućim golom, a potpom je odbrana domaćih uspjela da se odbrani. Zanimljivo, je da Valensija 33 godine nije izgubila na fransuskom tlu, ali joj je to sad slaba utjeha.

Počelo je inicijativom domaćih, Lukaš Moura se rastrčao, poslije nekoliko driblinga uputio je jedan šut iskosa, ali pored gola. Zatim je ispala cijela odbrana na lijevom boku, Pastore je dobio priliku da šutira, ali je Baragan blokirao put lopti.

Ulaskom Banjege, u drugom poluvremenu, vezni red Valensije je živnuo i dobio na kreativnosti. Gosti su preuzeli inicijativu i poveli u 55. minutu. Žonas je primio loptu na nekih 20 metar od gola Parižana, namjestio se i poslao projektil u lijevu stranu gola za vođstvo Valensije.

PSŽ je brzo odgovrio. Gosti su izgubili loptu na sredini terena, rezervista Gameiro se poigravao sa trojicom igrača Valensije, lopta je slučajno došla do Lavecija, koji je iz drugog pokušaja posalo u mrežu.

Do kraja meča, nije bilo izglednih prilika, pa su Parižani prošli u četvrfinale, prvi put nakon 18 godina.

Juventus je i pored toga što je izveo „šaren“ sastav, lako izašao na kraj sa ponosnim Seltikom. Škoti su napali u početku, ali je lopta završila u njihovoj mreži. U 24. minutu, Matri je odbitak golmana Seltika spremno dočekao i plasirao loptu u mrežu za ukupnih 4:0. Tu je sva dilema, ako je uopšte i bilo, otklonjena. U nastavku su izabranici Antonia Kontea igrali za dušu navijača, a gosti za što časniji oproštaj od evropske scene.

Juve je sredinom nastavka duplirao prednost. Prvo je Andrea Pirlo poslao precizan dubinski pas Vidalu, čak dva puta je u akciji izbjegnuta ofsajd zamka, a Kvaljarela je povisio na 2:0, što je bio konačar rezultat.

Rezultati i sastavi:

PSŽ - Valensija 1:1

PSŽ: Sirgu, Žale (od 27. Van der Vil), Silva, Aleks, Maksvel, Šantom, Mota (od 58. Gameiro), Matuidi, Pastore, Moura (od 83. Sako), Laveci. 
VALENSIJA: Guita, Baragan, Metiju, Ruiz, Sisoko, Pareho, Abelda (od 46. Banega), Feguli (od 63. Piati), Kosta, Žonas (od 76. Valdez), Soldado.

Juventus - Seltik 2:0

JUVENTUS (3-5-2): Bufon, Peluzo (od Asamoa), Barzalji, Bonući, Pogba, Padoin, Pirlo (od 69. Đakerini), Vidal (od 66. Isla), Marone, Kvaraljela, Matri.

SELTIK (4-5-1): Forster, Metjuz (od 53. Forest), Izagire, Vilson, Malgrju, Komons (od 73. Nuiui), Ledli, Kajal, Vanajama (od 46. Efetobore), Samaras, Huper.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније