Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

06. 03. 2013. 11:44 >> 17:08

LIGA ŠAMPIONA

Juventus i PSŽ ovjeravaju prolaz

Juventus i Pari Sen Žermen su već u prvim utakmicama stekli ogromnu prednost pred revanš mečeve. "Stara dama" je bila bolja od Seltika u Glazgovu 3:0, dok su Parižani slavili u Valensiji 2:1.

 

 

Juventus večeras ima priliku da se poslije četiri godine plasira u četvrtfinale Lige šampiona. Matri, Markizio i Vučinić su svojim golovima doveli ’staru damu’ na korak od najboljih osam u Evropi, a čudo bi trebalo da se desi da Seltik nadoknadi ogroman deficit iz prvog meča. Sve je na strani Juventusa – domaći teren, rezultat iz prvog meča i, prije svega, kvalitet. 

"Plasman u narednu rundu se ostvaruje poslije 180 minuta, a mi smo do sada odigrali samo 90. Ostaje nam da odigramo još toliko protiv snažnog, ponosnog tima, koji želi iskupljenje. Prva utakmica nam je dala priliku da se nadamo četvrtfinalu, ali u fudbalu uvijek postoje iznenađenja“, rekao je trener Juventusa Antonio Konte.

 Trener tima iz Torina je naglasio da je Seltik odlican tim.

"Igrači Seltika mogu da nam naprave mnogo problema, zato moramo da budemo potpuno fokusirani. To će biti važan test za nas, pošto je Seltik odličan tim"dodao je trener "Stare dame".

Sa druge strane Seltik, dolazi u Torino i sa negativnim rezultaom i sa užasnom tradicijom. Nijedan škotski tim nije pobijedio Juventus u Torinu, dok je Bajern jedini koji je pobijedio "crno-bijele" u Italiji u posljednjih 29 mečeva.

 

"Sposobni smo da pobijedimo. Ako budemo imali onoliko šansi kao na prvoj utakmici, možemo do dobrog rezultata. Juventus je zaslužio da pobijedi u Glazgovu, u pitanju je vrhunski klub, sa sjajnim igračima. Ipak, i mi smo dobro odigrali, ali jednostavno nijesmo imali sreće“, rekao je trener "kelta" Nil Lenon.

Pari Sen Žermen nije bio ubjedljiv kao Juventus, ali je veliki favorit poslije pobjede sa 2:1 na "Mestalji“. ’Sveci’ će u tom meču igrati bez Zlatana Ibrahimovića, koji je u Valensiji zaradio isključenje, kao i Tijaga Silve, koji se još uvijek nije oporavio od povrede. Ipak, vrlo lako može da se desi da ponovo u Ligi šampiona, doduše u drugom dresu, zaigra Dejvid Bekam. 


 

"Imamo veliku šansu u revanšu. Ne mogu da govorim u procentima, ali je šansa velika, na prvom mjestu za klub, zatim i za navijače i igrače. Mnogim igračima će ovo biti prva prilika da stignu do četvrtfinala Lige šampiona, a i meni, kao treneru Pari Sen Žermena. Pokušaćemo da forsiramo svoju igru i moraćemo da zaboravimo rezultat iz prvog meča", istakao je trener Pari Sen Žermena Karlo Anćeloti.

Pari Sen Žermen je neporažen na „Parku prinčeva“ u evrokupovima u prethodne 22 utakmice. Posljednji poraz na svom terenu ’Sveci’ su doživjeli u novembru 2006. godine. 

 

S druge strane, Valensija je pobijedila na tri od 12 utakmica na gostujućem terenu u elitnom takmičenju i to ne ide u prilog ’Slijepim miševima’ pred, možda, i najvažniju utakmicu sezone. 

"Trenutno nam je primarni cilj da se kroz Primeru kvalifikujemo za Ligu šampiona naredne sezone. Ali, to ne znači da odustajemo, naravno da ćemo dati sve od sebe. Biće teško, ali ništa još uvijek nije odlučeno i vjerujem da imamo šanse. Znam da je Pari Sen Žermen slab iz prekida i tada ćemo ih i napasti", istakao je trener Valensije Ernesto Valverde.

Srđan Vuković, Portal RTCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније