Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

05. 03. 2013. 22:50 >> 23:35

LIGA ŠAMPIONA

Real i Dortmund idu dalje!

Prvi četvrtfinalisti fudbalske Lige šampiona su madridski Real i Borusija iz Dortmunda! Real je nakon preokreta uspio da savlada Mančester na „Old Trafordu“ 2:1 i tako, uz rezultat od 1:1 iz prvog meča, eliminisao tim Aleksa Fergusona. Borusija je na „Signal Iduna Parku“ slavila ubjedljivo protiv Šahtjora 3:0, u ukupnom skoru 5:2.

Na početku utakmice na Old Trafordu, navijači Mančestera ovacijama su dočekali Kristijana Ronalda.

Do poluvremena, obije ekipe igrale su oprezno, mada je Junajted bio bliži pogotku.

Najbolju priliku za Junajted u prvom dijelu meča imao je Nemanja Vidić, koji je poslije kornera Gigsa sa desne strane bio najviši u skoku i pogodio stativu. Golman Reala Lopez istakao se sa dvije odbrane u jednom napadu domaćih, kada je prvo odbranio šut Van Persija, a onda i udarac natrčalog Velbeka.

Do kraja prvog dijela utakmice Murinjo je bio primoran da izvrši izmjenu. Nakon povrede Di Marije, na teren je ušao Brazilac Kaka.

Nakon samo tri minuta drugog poluvremena Mančester je poveo autogolom Serhija Ramosa, nakon Nanijevog centrašuta po zemlji.

Sudija Cunejt Čakir je u 57. minutu pokazao crveni karton Naniju, nakon što je Portugalac u duelu udario Arbelou nogom u stomak. Nakon tog isključenja, igrači Reala krenuli su u ofanzivu, koja je urodila plodom u 66. minutu, kada je udarcem sa 20 metara izjednačio Modrić, koji je zamijenio defanzivca Arbelou.

Potpuni preokret navijači Reala čekali su samo dva minuta. Nakon sjajne akcije, bivši igrač Mančestera Kristijano Ronaldo zatresao je mrežu za 2:1.

Do kraja utakmice Murinjo je htio da sačuva rezultat, pa je Pepe zamijenio Ozila.

Mančester je morao biti ofanzivan, a nevjerovatne šanse imao je u dva minuta. Kerik je šutirao glavom poslije kornera pravo u Lopeza, zatim je golman Reala uletio u šut Van Persiju, a na kraju je Runi iz odlične prilike prebacio loptu preko gola.

Igrači Dortmunda prikazali su sjajnu partiju na svom stadionu. Njemačka ekipa bila je konkretnija od prvog minuta i već na poluvremenu obezbijedila rezultat koji osigurava prolaz u narednu fazu.

Nakon silovitih napada domaćih, u 31. minutu, nakon kornera Gecea, najbolje se snašao defanzivac Santana, koji je glavom smjestio loptu u gornji desni ugao gola Pjatova.

Poslije samo šest minuta, Borusija je udvostručila prednost, a strijelac je bio Gece.

Početak drugog poluvremena obilježila je nešto bolja igra Šahtjora, koji su zaprijetili u dva navrata preko Daglasa Košte.

Poslije sat vremena igre bilo je jasno koja ekipa nastavlja takmičenje. U 61. minutu Blažikovski je nakon odbijene lopte lako postigao gol za 3:0.

Do kraja meča Dortmund je čuvao rezultat, a zabilježene su i po par dobrih šanski na obje strane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније