Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

29. 01. 2013. 16:26 >> 16:26

Afera „Katargejt“

„Frans Fudbal“ : Katar kupio organizaciju SP 2022

Fudbalski nedjeljnik, je na 20 stranica objavio dosije, kojim potvrđuje optužbu protiv Katara za kupovinu glasova. Optuženi su čelnici Svjetske kuće fudbala (FIFA), francuske fudbalske federacije i katarske federacije.

 

Među optuženima je i predsjednik UEFA Mišel Platini, koji je bio jedan od zagovornika da Katar dobije organizaciju Mundijala.

Kako se navodi, Platini je priznao da je bio na večeri sa tadašnjim predsjednikom Francuske Nikolasom Sarkozijem i premijerom Katara kada je, navodno, dogovoreno da ta zemlja dobije organizaciju Mundijala 2022.

"Tokom te večere, Sarkozi od mene ni jednom nije zatražio da glasam za Katar", kazao je Platini.

Katar je u trci za organizaciju SP, pobijedio SAD, Australiju, Južnu Koreju i Japan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније