Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

13. 08. 2023. 20:15 >> 00:11

NAKON PODNOŠENjA OSTAVKE

Dva kandidata da zamijene Manćinija: Jedan povratnik, drugi debitant

Dva imena koja su se prva pojavila kao zamjena za Roberta Manćinija na klupi Italije su Antonio Konte i Lućano Spaleti, prenosi novinar "Skaj Sporta".

Za bivšeg menadžera Totenhema, Kontea, to bi bio povratak na klupu reprezentacije nakon dvogodišnjeg perioda od 2014. do 2016. godine.

Sa druge strane, za bivšeg trenera italijanskog šampiona Napolija, to bi bilo prvi put da sjedne na klupu reprezentacije.

Spaleti i Konte su, trenutno dva najzvučnija slobodna italijanska trenera, a samim tim i prva dva imena koja bi mogla da zamijene Manćinija.

Isti izvor tvrdi da je Spaleti u blagoj prednosti, ali u njegovom slučaju postoji problem. Kada je napustio Napoli, sklopio je dogovor sa predsjednikom kluba, Aureliom De Laurentisom, da mora da plati 3.2 miliona (bilo 5 miliona), ukoliko u narednih godinu dana preuzme neki drugi klub. Međutim, pošto se radi o nacionalnom timu, postoje naznake da bi De Laurentis mogao da odustane od ove naplate.

U Konteovom slučaju problem predstavlja plata. On je u prvom mandatu na kormilu "Azura" primao 10 miliona eura, ali se situacija u međuvremenu promijenila, pa bi Fudbalski savez Italije mogao da mu ponudi maksimalno pet miliona.

Kao rezervne opcije pominju se Masililijano Alegri, Fabio Kanavaro, Đenaro Gatuzo i Danijele De Rosi.

Selektorsko mjesto reprezentacije Italije ostalo je upražnjeno nakon što je Roberto Manćini danas podnio ostavku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније