Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

28. 02. 2013. 17:33 >> 17:27

NOVČANA KAZNA

Rendžers plaćao igrače na „crno“

Kompanija Oldko koja je do prošle godine upravljala Glazgov Rendžersom kažnjena je sa 250.000 funti, jer je klub 2010. i 2011. godine igrače plaćao na "crno".I pored toga tim sa Ajbroksa prošao je bez oduzimanja trofeja.

Rendžers je prošao samo sa novčanom kaznom jer, kako je utvrdila nezavisna finansijska komisija škotske Premijer lige, ekipa u navedenom periodu "nije napravila nikakav prekršaj na terenu".

Kako je navela komisija, kompanija Oldko je igračima uplaćivala svojevrsne pozajmice preko ofšor kompanije EBT koju je osnovao nekadašnji predsjednik Rendžersa Dejvid Mari.

"Iako sam novac nije bio nelegalan, način na koji je to urađeno i obim uplata, kao i sakrivanje istih, natjeralo nas je da izreknemo kaznu", navodi se u saopštenju komisije Premijer lige.

Rendžers je zbog finansijskih problema prošle godine izbačen u treću škotsku ligu, četvrtu po rangu, a prethodno je osnovana nova kompanija koja vodi klub.

Glazgov Rendžers je najtrofejniji škotski klub sa 54 titule prvaka, 33 trofeja u FA kupu, 27 Liga kupova i jedan Kup pobednika kupova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније