Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 01. 2014. 14:56 >> 15:01

DUGA TRADICIJA

Crvena zvezda ne može bez Crnogoraca

Beogradski mediji danima pišu o mogućem dolasku crnogorskog reprezentativca Sava Pavićevića u Crvenu Zvezdu. Blic prenosi da je nagovještaj dolaska Pavićevića (33) u Zvezdu produžetak dugogodišnje tradicije igranja Crnogoraca u najtrofejnijem srpskom klubu.

Zeleno svijetlo za njegov angažman dao je trener Stojanović, pa ostaje da Pavićević raskine ugovor sa Anortozisom iz Famaguste.

Blic navodi da se na „Marakani“ ne pamti generacija bez fudbalera iz nekad bratske republike.

Slično kao Zoran Filipović, prvi crnogorski selektor, golgeter iz Džajićeve generacije, koji je u Zvezdu stigao iz Požarevca.

„Iz Podgorice sam se preselio u Požarevac i zaigrao u Mladom radniku. Bio sam jedinac i roditeljima nije padalo na pamet da bih mogao da odem. Kad je po mene došao trener Žare Nedeljković iz Zvezde, nisu imali kud. Pristali su da u 15. godini započnem samački život. Otac Mijuško je bio zvezdaš i to je izgledalo kao najbolje rešenje“, kazao je Filipović.

Sa „Marakane“ je upravo odlazio Vojin Lazarević, koji je 1962. stigao iz Sutjeske.

„U mojoj generaciji bio je i Podgoričanin Radović, zatim Nikola Jovanović, koji je otišao u Mančester, Milan Čalasan, danas menadžer. Odozdo su dolazili mnogi dobri igrači“, rekao je Filipović.

Filipović je podsjetio da je Pavićević igrao u Kuli i Vojvodini, pa u inostranstvu, prije nego što ga je 2007. uvrstio u reprezentaciju Crne Gore.

Blic dalje navodi da će neki njegovi prethodnici poput Deja Savićevića ostati neizbrisiv dio istorije kluba sa Marakane.

Osamdesetih su za Zvezdz igrali: Krivokapić, Bandović, Marović i Radinović, devedesetih Božović, Drobnjak, Dragaš, kasnije Bošković, Burzanović. Do golmana Bobana Bajkovića, koji je došao 2003. i još čuva Zvezdin gol.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније