Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

22. 09. 2022. 16:00 >> 15:56

SLAVLjE U BELO HORIZONTEU

Najljepši poklon za rođendan: Ronaldo vratio Kruzeiro u elitu

Ronaldo Luis Nazario de Lima, ili samo Ronaldo ("onaj pravi" kako bi dodali malo stariji ljubitelji fudbala), je na najbolji mogući način proslavio svoj 46 rođendan pošto je njegov klub Kruzeiro izborio povratak u elitni rang braziskog fudbala.

Čuveni "Fenomeno" je u decemru prošle godine, preuzeo posrnulog brazilskog velikana koji u vitrinama ima dva pehara prvaka Južne Amerike, a u kojem je svoju fudbalsku priču upravo počeo i sam Ronaldo.

Ekipa je igrala u drugoj ligi, na klupi je bio legendarni Vanderlej Luksemburgo, a na golu legenda kluba 41-godišnji Fabio koji je nosio dres popularnih "Lisica" punih 17 godina.

Ronaldovi prvi potezi - otkaz za obojicu, a navijači kluba iz Belo Horizontea su mu posebno zamjerili što je odlučio da makne Fabia.

Potom su krenuli uslovi fudbalerima, ili smanjanje plate, ili prekidi ugovora, pa je tako za mjesec dana sa 4,5 miliona eura troškove smanjio na 1,8.

Za trenera je postavio mladog 39-godišnjeg urugvajskog stručnjaka, Paula Pecolana, koji je prije toga vodio meksičku Pačuku.

I onda kada je na prepunom Mineriau Kruzerio slavio protiv Vaska sa 3:0, postalo je jasno da se tim iz Belo Horizontea vraća u elitu, za delirijum na stadionu i ulicama grada.

Ronaldu je Kruzeiro drugi klub čiji je vlasnik, pošto je ranije kupio dionice i španskog Valjadolida.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније