Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

25. 02. 2013. 18:05 >> 18:03

MEĐUNARODNI TURNIR

Crnogorske fudbalerke na pripremama

Najbolje crnogorske fudbalerke nalaze se u Budvi, gdje učestvuju na međunarodnom prijateljskom turniru od 23. do 27. februara. Pored izabranica selektora Zorana Mijovića, na turniru učestvuju ekipe Rosijanka iz Rusije, Pomorje Beltinci iz Slovenije, Sarajevo iz Bosne i Hercegovine, albanska Ada Velipolje, kao i Tigru Mureš iz Rumunije.

"Prijateljske utakmice ćemo iskoristiti na najbolji mogući način da isprobamo više varijanti uigravanja i da popravimo kvalitet igre za kvalifikacije koje nas očekuju u Litavniji ove godine. To će biti preliminarna runda, jer smo mi početnici u ženskom fudbalu", rekao je selektor ženske crnogorske fudbalske reprezentacije Zoran Mijović.

 

 

Crna Gora odigrala je tri od pet prijateljskih utakmica, a sve u sklopu priprema za kvalifikacioni turnir u Litvaniji. Crvene su pobijedile ekipu Pomorja sa 3:0 dok su poražene od Sarajeva 1:0 i Tigru Mureša 3:0.

"Veoma nam znače ove pripreme jer igramo protiv ekipa jakog kvaliteta. To su šamiponke svojih zemalja i ovaj turnir nam je odlična priprema za ono što nas očekuje", istakla je kapitenka naše reprezentacije Jovana Mrkić.

Nakon turnira, koji se igra u veoma teškim uslovima zbog kiše, biće jasnija slika koje će igračice biti najbolji kandidati za posljednje pripreme uoči kvalifikacionog turnira koji je na programu u aprilu. Crna Gora će tako prvi put učestvovati u kvalifikacijama za Svjetsko prvensto koje se održav 2015. u Kanadi.

"Ove utakmice ce nam poslužiti da se bolje upoznamo i uvjerimo u prave kvalitete igračica i da vidimo što možemo očekivati od našeg najboljeg sastava u budućnosti. Žao mi je što naših pet igračica, koje igraju u inostranstvu, nijesu bile u mogućnosti da učestvuju na ovom turniru zbog obaveza u klubu, među njima i najstarija igračica u Crnoj Gori kapiten Marija Vukčević", istakao je Mijović.

Na poziv organizatora Eurosport agencije iz Podgorice, "crvene" debituju na ovom turniru.

"Ovo je korak više ka razvoju ženskog fudbala u Crnoj Gori i nadamo se da će turnir postati tradicija. Iznenađen sam igrom vaše reprezentacije koju imate tek godinu i po i da je za to vrijeme napravljen veliki pomak, a evidentno je da ćete napraviti veliki progres i u budućnosti. Zahvalio bih se Fudbalskom savezu Crne Gore za podršku i nadamo se i nastavku dobre saradnje", izjavio je organizator turnira Andrej Tarkhanov.

Naredni protivnik naše selekcije biće šampion Albanije Ada Velipolje. Meč se igra sjutra od 13 sati i 30 minuta.

 

Dragana Rutović, Televizija Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније