Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ FSCG ]

27. 01. 2022. 17:51 >> 17:52

DRUGIO DIO POČINJE U PONEDJELJAK

Završena prva faza projekta "Škola fudbala FSCG“

Prva faza projekta "Škola fudbala FSCG“ završena je juče. Nakon 16 dana zajedničkog rada, stručni štab i polaznici idu na kratki, ali zasluženi odmor. Od ponedjeljka, 31. januara, kreće druga faza, a selektor Goran Perišić osvrnuo se na prethodno urađeno. Igrači rođeni 2006. godine i mlađi trenirali su na terenima Trening kampa FSCG, boravili u hotelu ,"Voco“, gdje su dio trenažnog procesa odrađivali u teretani i na bazenu...

"Prezadovoljan sam svim urađenim u prethodnom periodu. Momci su prvi put bili na petnaestodnevnim pripremama, na kojima su imali sjajne uslove za trening. Radili smo na veoma dobrim terenima, u hotelu ,,Voco“ imali idealne uslove za rad i boravak, tako da je sve bilo kako treba. Siguran sam da će igrači imati koristi od ovog projekta, da će napredovati u svakom smislu. Radili su dobro na treninzima i nadam se da će davati sve od sebe i u narednom periodu, kako bi od toga koristi imali i reprezentacija i njihovi klubovi. Takođe, i nama u stručnom štabu znači što možemo da provedemo što više vremena sa igračima, kako bismo ih upoznali na pravi način", sumira prve utiske Goran Perišić.

Osim praktičnog, igrači su imali i teorijski rad.

"Momci su prezadovoljni i aktivnostima van terena. Došao je da ih pozdravi i popriča sa njima predsjednik FSCG Dejan Savićević, zatim su slušali predavanje Mirka Vučinića, imali su predavanja o pravilnoj ishrani, zanimljive časove engleskog jezika... Sve je to za njih novo, do sada nijesu imali prilike da budu dio sličnog projekta. Svakako da je ovo nivo iznad onoga što imaju u svojim klubovima", istakao je Perišić.

"Škola fudbala FSCG“ zamišljen je kao početni korak u procesu formiranja Akademije Fudbalskog saveza Crne Gore. Kroz ovaj projekat sa igračima će se raditi na unaprjeđenju njihovih tehničkih, taktičkih i fizičkih karakteristika, a ujedno će se sticati uslovi za stvaranje i kasnije funkcionisanje Akademije, koja bi radila po uzoru na najsavremenije ustanove sličnog tipa u Evropi i svijetu.

""Škola fudbala FSCG“ je polazna tačka ka formiranju Akademije. Igračima je sve podređeno, kako bi oni iz tih idealnih uslova došli do svog maksimuma. Cilj ovakvih projekata da polaznici postanu što bolji igrači, ali i ljudi", rekao je selektor.

Druga faza projekta, koja počinje u ponedjeljak, imaće malo drugačiji format.

"U narednoj fazi igrači će imati jedan trening dnevno, u zavisnosti od obaveza u školi. Uoči izlaska na teren, imaće i pola sata rada u teretani, kako bi se pripremili na pravi način. Tokom februara, igrači će imati zajedničke treninge četiri dana sedmično, dok će preostale dane trenirati i igrati utakmice u svojim klubovima", objasnio je Perišić, čiji stručni štab su činili asistenti Sead Babača i Dragan Mijanović, trener golmana Saša Živaljević i kondicioni trener Milivoje Grbović. Medicinski tim čine doktor Miro Knežević i fizioterapeut Stevan Obradović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније