Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z. [ Izvor: Sport klub ]

23. 01. 2022. 20:01   >>  20:09

TREĆI TRIJUMF U 18 DANA

Čelsi ponovo bolji od Totenhema

Fudbaleri Čelsija pobijedili su Totenhem kod kuće sa 2:0 u derbiju 23. kola Premijer lige.

"Plavci" su upisali prvi trijumf u prvenstvu ove godine, poslije dva remija i poraza u uvodne tri utakmice. Sa 47 bodova nastavljaju poteru za drugoplasiranim Liverpulom, koji ima bod više i dva meča manje.

Spursi su doživeli prvi poraz u PL otkako ih je preuzeo Antonio Konte. Niz nepobjedivosti Italijana prekinut je iz desetog pokušaja, i to od strane njegovog bivšeg kluba. Totenhem ostaje na sedmoj poziciji sa 36 bodova, dva manje od četvrtoplasiranog Mančester Junajteda, uz dvije utakmice manje, pa i dalje ima sasvim dobre šanse da se na kraju sezone domogne Lige šampiona.

Čelsi je još jednom pokazao da je klasa za gradskog rivala. Dobio ga je sva tri puta u razmaku od svega 18 dana, bez primljenog gola. Poslije duplog trijumfa u polufinalu Liga kupa (2:0, 1:0), i sad je tim Tomasa Tuhela manje-više rutinski izašao na kraj sa Konteovim sastavom.

Ključni momenti okršaja na Stamford bridžu viđeni su početkom drugog poluvremena. U 47. minutu je Hakim Zijeh maestralnim golom sa 20 metara doveo domaćina do prednosti, da bi u 55. Tijago Silva udarcem glavom na centaršut Mejsona Maunta postavio konačan rezultat.

Ne može se reći da je Čelsi dominirao utakmicom i bio mnogo bolji rival, ali je iskoristio šanse koje su mu se ukazale i u ostatku duela potpuno kontrolisao dešavanja.

Jedinu pravu priliku za goste propustio je Hari Kejn u finišu, ne računajući nepriznat gol engleskog napadača iz prvog poluvremena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније