Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ R.B. ]

13. 01. 2022. 12:40   >>  12:41

PREMIJER LIGA

Ronaldo: Nisam došao u Junajted da se borim za 6. ili 7. mjesto

Fudbaler Mančester junajteda Kristijano Ronaldo rekao je da nije došao u klub kako bi se borio za šesto ili sedmo mjesto na tabeli i da je neprihvatljivo da su ciljevi Junajteda nešto manje od plasmana među prve tri ekipe u Premijer ligi.

Junajted je ostvario razočaravajuće rezultate ove sezone, pa je klub smijenio trenera Olea Gunara Solšera i u decembru doveo Ralfa Rangnika, koji je postavljen za privremenog trenera.

Ekipa je od tada ostvarila četiri pobjede u sedam utakmica, uz samo tri primljena gola, ali je poslije 19 kola u Premijer ligi i dalje sedma na tabeli sa 22 boda zaostatka za vodećim Mančester sitijem.

Upitan da li bi Junajed mogao da se nada da će smajiti zaostatak za prve četiri ekipe, a da ne popravi mentalitet tima, Ronaldo je odgovorio: "Nemoguće, mislim da je to glavna stvar".

"Ne prihvatam da naš mentalitet bude manji od toga da budemo među prve tri ekipe u Premijer ligi", rekao je Ronaldo, prenio je Skaj.

Mančester junajted je 3. januara na svom terenu izgubio od Vulverhemptona, a tada je odbrambeni igrač Luk Šo rekao da je imao utisak da u ekipi nije bilo zajedništva na tom meču.

"Da biste izgradili dobre stvari, ponekad morate da uništite nekoliko stvari. Zašto da ne - nova godina, novi život i nadam se da Mančester junajted može da bude na nivou koji navijači žele. Oni to zaslužuju. U stanju smo da promijenimo stvari. Znam način, ali neću to da pominjem ovdje jer mislim da nije etički da to kažem", naveo je Ronaldo.

"Ono što mogu da kažem je da možemo bolje - svi mi. Mančester junajted spada u važne stvari. Ne želim da budem ovdje na šestom mjestu ili sedmom ili petom. Ovdje sam da pobjeđujem, da se takmičim. Mislim da se takmičimo, ali još nijesmo na najboljem nivou. Ali imamo dug put do napredovanja i vjerujem da, ako promijenimo razmišljanje, možemo da ostvarimo velike stvari", dodao je portugalski fudbaler.

Ronaldo je rekao da Rangniku treba vrijeme da primijeni svoje ideje na Old Trafordu.

On je rekao i da je odlazak Solšera, sa kojima je u prvom mandatu zajedno igrao u Junajtedu, bio težak.

Narednu utakmicu u Premijer ligi Junajted će igrati u subotu u Birmingemu protiv Aston Vile.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније