Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

P.R. [ Beta ]

07. 01. 2022. 22:56 >> 22:58

FIFA NAGRADA

Salah umjesto Ronalda u najužem izboru

Egipatski fudbaler i igrač Liverpula Mohamed Salah našao se u najužem izboru od tri igrača za nagradu najboljeg igrača FIFA za 2021.

Salah se u užem izboru našao umjesto Portugalca Kristijana Ronalda. Poljak Robert Levandovski i Argentinac Lionel Mesi se takođe nalaze u najužem izboru.

Pobjednik će biti izabran 17. januara, a prošle godine titulu najboljeg je ponio i ovogodišnji kanditat i najbolji strijelac Bajerna Levandovski.

Niti jedan igrač iz selekcije Italije, evropskog prvaka i Čelsija, osvajača Lige šampiona nije se našao u najužem izboru.

Kristijano Ronaldo tek drugi put od 2007. nije uspio da se plasira među tri najbolja, a do sada je ukupno pet puta osvajao nagradu.

Juventus je sa Ronaldom zauzeo tek četvrto mjesto u Seriji A, a Portugalac je sa nacionalnim timom na Evropskom prvenstvu stigao do osmine finala.

Salah je nagrađen za još jednu odličnu godinu sa Liverpulom i našao se po drugi put u najužem izboru.

Mesi je ove godine osvojio prvenstvo Južne Amerike, svoj prvi trofej u reprezentaciji. Levandovski je oborio dva bundesligaška rekorda postigavši 41 gol za Bajern u sezoni i 43 u kalendarskoj 2021. Poljak je tako oborio rekord Gerda Milera iz 1972.

Glasanje su obavili treneri i kapiteni reprezentacija, specijalizovani mediji i navijači koji su glasali na sajtu FIFA. Fudbaleri su birani sa duže liste koju je predložila komisija koju je imenovala FIFA.

FIFA će proglasiti pobjednika na onlajn ceremoniji u svom sjedištu u Cirihu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније