Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ M.M.Lj. ]

02. 01. 2022. 10:30 >> 12:51
44

BEGOVIĆ

Obustavljena registracija Savićevića za predsjednika FSCG

Uprava za sport i mlade obustavila je registraciju Dejana Savićevića za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), saopštio je Portalu RTCG v.d. direktora Uprave Marko Begović. On je objasnio da je razlog pokretanje inspekcijskog nadzora, te da se nada da će se to riješiti što prije, jer, kako je dodao, ne postoji alternativa poštovanju propisa države Crne Gore.

FSCG održao je 30. juna Izbornu skupštinu na kojoj je Savićević reizabran za predsjednika te sportske asocijacije. Ipak, nadležni inspekcijski organi u Crnoj Gori osporili su zakonitost postupka izbora, što je nedavno potvrđeno i odlukom Upravnog suda. 

 

“Iako je pokrenut postupak registracije promjene u Registru sportskih organizacija po zahtjevu Fudbalskog saveza Crne Gore, Uprava za sport i mlade može odlučiti po istome tek kada se o tome steknu formalno-pravni uslovi”, kazao je Begović.

Zato je postupak obustavljen.

“Kako je nadležni inspekcijski organ za sport pokrenuo postupak inspekcijskog nadzora, dalji postupak registracije promjene u Registar sportkih organizacija nastaviće se po okončanju inspekcijskog nadzora nad FSCG”, objasnio je Begović.

Kazao je da Uprava čeka da FSCG postupi po odluci drugostepenog organa.

“Za dobrobit sporta nadam se da će to biti što prije jer ne postoji alternativa poštovanju propisa države Crne Gore”, zaključio je Begović.

Slični problemi postoje i u nekim drugim savezima i, kako nam je rečeno, u naredom periodu javnost će biti obaviještena o tim detaljima.

Пратите нас на

Коментари44

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније