Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

P.R. [ Beta ]

07. 12. 2021. 19:31   >>  19:31

LEVANDOVSKI

"Želio bih da su Mesijeve riječi bile iskrene"

Robert Levandovski, najbolji poljski fudbaler i najbolji strijelac među igračima iz Liga petice u ovoj kalendarskoj godini, nije uvjeren da su pohvale Lea Mesija upućene prema njemu na dodjeli "Zlatne lopte" bile iskrene.

Argentinac je po rekordni, sedmi put dobio jednu od najcjenjenijih pojedinačnih nagrada u fudbalu, dok je Levandovski završio na drugom mjestu, a postao je dobitnik nagrade "Napadač godine" koja je po prvi put dodijeljena, prenijela je HINA.

Levandovski je od početka 2021. do trenutka dodjele nagrada postigao 53 pogotka u 42 nastupa za Bajern, što je najviše od bilo kog drugog igrača iz klubova najboljih pet evropskih liga, dok je na toj ljestvici Mesi sa 32 pogotka na diobi petog mjesta.

Levndovski je "Zlatnu loptu" trebalo da dobije još prošle godine, kad je s Bajernom osvojio sve što je mogao i po putu rušio rekorde po broju postignutih golova. Ali, na njegovu žalost, magazin "Frans fudbal" je odlučio da nagrada neće biti dodijeljena, zbog pandemije izazvane koronavirusom.

U govoru održanom nakon što je primio nagradu za ovu godinu, Mesi je biranim riječima govorio o Levandovskom.

"Prošle godine, svi su bili složni oko toga da je on uvjerljivi pobjednik. Nadam se da će mu dati 'Zlatnu loptu' za 2020", rekao je Argentinac.

Ali, njegove riječi nijesu bile nikakva utjeha poljskom napadaču.

"Osjećao sam tugu. Ne mogu to poreći. Ne mogu reći da sam bio sretan. Upravo suprotno, bio sam tužan", izjavio je Levandovski za poljski "Kanal Sportowy".

"Sama činjenica da sam se uspio boriti s Mesijem, pokazuje do koje sam visine uspio da stignem. Nije mi previše stalo do nagrade za 2020. Želio bih da su njegove riječi bile iskrene i izraz poštovanja velikog igrača, a ne samo prazne riječi", rekao je Levandovski.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније