Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

P.R. [ Beta ]

03. 12. 2021. 15:05   >>  15:06 1

LEGENDA PARTIZANA

Preminuo Momčilo Moca Vukotić

Legendarni fudbaler Partizana Momčilo Moca Vukotić preminuo je danas u 72. godini, poslije duge i teške bolesti, potvrdili su danas crno-bijeli.

"Bio si jedan od najvećih i tako će ostati zauvijek. Legende nas nikad ne napuštaju, ostaju da žive u našim srcima, ponosno i sa ljubavlju koju prenosimo sa generacije na generaciju. Neka ti je večna slava. Tvoj Partizan", naveli su crno-bijeli.

Vukotić je rođen 2. juna 1950. godine u Beogradu.

On je cijelu igračku karijeru, osim jedne sezone, proveo u Partizanu.

Prošao je sve mlađe kategorije Partizana, prije nego što je zaigrao za prvi tim 1968. godine. Igrao je za crno-bijele do 1978. godine kada se preselio u Bordo, ali se već naredne godine vratio u Partizan gdje je završio karijeru 1984. godine.

Vukotić je 791 utakmicom držao rekord Partizana po broju odigranih mečeva, ali ga je pretekao bivši kapiten crno-bijelih Saša Ilić.

Za crno-bijele je postigao 339 golova i osvojio tri titule prvaka Jugoslavije, dok je za reprezentaciju upisao 14 nastupa i postigao četiri gola.

Od 1984. do 1988. bio je sportski direktor Partizana, nakon čega je trenirao crno-bijele sa kojima je 1989. osvojio Kup Jugoslavije.

Potom je radio u Panioniosu, Apolonu, Neu Salamisu, Etnikosu, reprezentaciji Kipra, rumunskom Farulu, PAOK-u i Levadijakosu, da bi se potom vratio u Humsku gdje je bio predsjednik omladinske škole.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније