Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

P.R. [ Beta ]

29. 11. 2021. 23:08   >>  23:14

MESI

"Levandovskom bi trebalo dodijeliti nagradu za 2020."

Fudbaler Pari Sen Žermena Lionel Mesi rekao je da je ponosan što je večeras osvojio rekordnu sedmu "Zlatnu loptu" i naveo da bi "Frans fudbal" trebalo da uruči Robertu Levandovskom tu nagradu za 2020.

Mesiju je večeras u Parizu dodijeljena Zlatna lopta za najboljeg fudbalera svijeta 2021.

"Zaista sam ponosan što sam još jednom osvojio 'Zlatnu loptu' 'Frans fudbala'. Nevjerovatno je osvojiti je sedmi put. Želio bih da zahvalim porodici, prijateljima i svima koji me uvijek prate i podržavaju, pošto bez njih ovo ne bih uspio", rekao je Mesi po dodjeli nagrade.

"Ne znam koliko godina mi je još ostalo, nadam se mnogo, pošto se mnogo zabavljam", dodao je 34-godišnji Argentinac.

On je pobijedio ispred napadača Bajerna iz Minhena Roberta Levandovskog, koji je proglašen za najboljeg strijelca godine.

Prema mišljenju mnogih, pa i samog Mesija, Levandovski je prošle godine trebalo da bude proglašen za najboljeg igrača.

Nagrada prošle godine nije dodijeljena zbog pandemije koronavirusa, a Mesi se obratio poljskom fudbaleru.

"Svi znaju i svi se slažemo da je trebalo da budeš pobjednik prošle godine. Mislim da bi 'Frans fudbal' trebalo da ti dodijeli 'Zlatnu loptu' za 2020, zaslužio si je i trebalo bi da je imaš kod kuće", naveo je Mesi.

Mesi je ove godine osvojio prvi trofej u karijeri sa Argentinom - Kup Amerike. Postigao je 41 gol u 56 utakmica, imao je 17 asistencija, a osvojio je i Kup kralja sa Barselonom. Na kraju sezone prešao je u Pari Sen Žermen.

Levandovski je 2021. odigrao 54 utakmice, postigao 64 gola, imao je devet asistencija i osvojio Bundesligu i Superkup Njemačke.

On je osvojio Zlatnu kopačku, za najboljeg strijelca Evrope sa 41 golom u Bundesligi, čime je oborio 49 godina star rekord Gerda Milera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније