Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

P.R. [ Beta ]

29. 11. 2021. 21:59   >>  22:37

REKORD

Mesiju sedma "Zlatna lopta"

Fudbaler Pari Sen Žermena, Argentinac Lionel Mesi osvojio je večeras u Parizu rekordnu sedmu "Zlatnu loptu" za najboljeg fudbalera svijeta u izboru "Frans fudbala".

Na ceremoniji u pariskom pozorištu Šatle Mesiju je uručena rekordna sedma "Zlatna lopta", koju ugledni francuski magazin dodjeljuje najboljem fudbaleru godine.

Mesi je ove godine osvojio Kup kralja sa Barselonom i Kup Amerike sa reprezentacijom Argentine, prvi za selekciju poslije 28 godina. Napustio je Barselonu na kraju sezone i prešao je u Pari Sen Žermen.

Drugo mjesto zauzeo je napadač Bajerna iz Minhena Robert Levandovski.

"Frans fudbal" je nekoliko sati uoči početka dodjele ustanovio dvije nove nagrade, za najboljeg golgetera i najbolji klub. Nagradu za najboljeg strijelca osvojio je Levandovski, a najbolji klub je Čelsi, koji je osvojio Ligu šampiona.

Poljski fudbaler je 2021. odigrao 54 utakmice, postigao 64 gola i imao je devet asistencija i osvojio Bundesligu i Superkup Njemačke. On je ove godine osvojio Zlatnu kopačku, za najboljeg strijelca Evrope sa 41 golom u Bundesligi, čime je oborio 49 godina star rekord Gerda Milera.

U izboru za najboljeg fudbalera svijeta treći je bio igrač Čelsija Žoržinjo. On je osvojio Ligu šampiona sa Čelsijem i Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Italije.

Napadač Real Madrida Karim Benzema bio je četvrti, fudbaler Čelsija Ngolo Kante zauzeo je peto mjesto, a šesto mjesto u izboru za najboljeg pripalo je igraču Mančester junajteda Kristijanu Ronaldu. Ronaldo je petostruki osvajač "Zlatne lopte".

Napadač Liverpula Mohamed Salah bio je sedmi, fudbaler Mančester sitija Kevin De Brujne zauzeo je osmo mjesto, a deveto i 10. mjesto Kilijan Mbape i i golman Đanluiđi Donaruma iz Pari Sen Žermena.

Fudbaler Barsleone, 19-godišnji Pedri osvojio je "Kopa" trofej koji se dodjeljuje najboljem igraču uzrasta do 21 godine. On je za klub i reprezentaciju Španije, za koju je nastupao na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama u Tokiju, odigrao 73 utakmice.

Osvojio je Kup kralja sa Barselonom, a ovu sezonu počeo je samo osam dana pošto je završio prethodnu.

Iza Pedrija ostali su Džud Belingem iz Borusije Dortmund i igrač Bajerna iz Minhena Džamal Musijala.

Trofej "Jašin" za najboljeg golmana svijeta dobio je Đanluiđi Donaruma, koji je sa reprezentacijom Italije ovog ljeta osvojio Evropsko prvenstvo i dobio nagradu za najboljeg igrača turnira.

Drugo mjesto zauzeo je Eduard Mendi iz Čelsija, a treći je bio Jan Oblak iz Atletiko Madrida.

"Zlatnu loptu" za najbolju fudbalerku osvojila je španska reprezentativka Aleksija Puteljas iz Barselone. Sa katalonskim klubom osvojila je titule u Ligi šampiona i Primeri.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније