Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ M.M.Lj. ]

21. 11. 2021. 13:26   >>  13:27 3

VUJOVIĆ

"Ministarstvo da ispita rad FSCG"

NVO fudbalska Crna Gora poziva nadležno ministarstvo da se ukljuci i ispita rad Fudbalskog saveza Crne Gore, jer sa ovakvim poslovanjem ide u sve veću dubiozu, kazao je predsjednik te NVO Dragan Vujović. On je za stanje u FSCG-u okrivio pojedince.

“Totalni krah Crnogorkog fudbala u posljednjem takmičarskom danu u godini, kao ogledalo jednog dugogodišnjeg neznanja, nerada, nerazumijevanja modernog fudbala...Omladinska reprezentacija U- 19 poražena 0 - 4 u presudnom meču za dalji nastavak takmičenja i plasmana u elitnu rundu kvalifikacija od Bosne i Hercegovine. Mlada reprezentacija U - 21 poražena od Bosne i Hercogovine 1 - 2  koja je izasla sa skoro svim igračima iz domaće lige i bez sedam standardnih prvotimaca i nosioca mlade  reprezentacije”, kazao je Vujović.

Tim porazom, kaže on,  potonula je na peto mjesto u grupi sa samo sedam osvojenih bodova u osam mečeva.

“Uz prošli ciklus kada smo završili posljednji u grupi iza Farskih Ostrva u još jednom izuzetno lošem ciklusu mlade reprezentacije završavamo kvalifikacije u grupi u izuzetno lošoj situaciji i ulazimo u dva preostala meča protiv Italije i Republike Irske.”, kazao je on.

A selekcija, dodaje on, doživjela je poraz 1 - 2 od Turske u Podgorici i tako zaključila kvalifikacije za svjetsko prvenstvo sa  veoma skromnim učinkom od 12 bodova.

“Ako znamo da smo prije toga sa Tumbakovićem osvojili 16 bodova, a sa Brnovićem 15 bodova i bili do samog kraja kvalifikacija u igri za baraž, sada smo već veoma rano poslije poraza u Oslu od Norveške izgubili sve šanse za bara”, navodi se u saopštenju.

Vujović kaže da ako u jednom danu u zvaničnim kvalifikacionim mečevima izgube i omladinska i mlada i A selekcija svima je jasno, kako je rekao, da nešto ne valja u našem fudbalu.

“I da struka ili bolje rečeno neznanje pokazuje svoje pravo lice. Ukoliko se hitno ne reaguje i ne spriječi ovakav " teror" od struke nad našom djecom i krene u jedan potpuno novi način rada sa novim ljudima i novom energijom crnogorski fudbal će tonuti sve dublje i dublje”, kazao je on.

Navodi da je naša liga sada prepoznata kao jedna od najlošijih u Evropi.

“U A selekciji imamo nevjerovatne primjere nediscipline i doživljaja svoje reprezentacije sa jednim nepoštovanjem prema reprezantativnom dresu i svim sadašnjim i bivšim sportistima i fudbalerima koji su predstavljali i predstavljaju Crnu Goru”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније