Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

P.R. [ Beta ]

20. 10. 2021. 11:42   >>  11:44

KLOP

"Prljave pobjede su najvažnije"

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da je njegova ekipa "prljavo" pobijedila Atletiko Madrid u Ligi šampiona, ali da su takve pobjede najvažnije.

Liverpul je sinoć u Madridu pobijedio Atletiko sa 3:2 u trećem kolu Grupe B i ostvario treću pobjedu u Ligi šampiona.

Liverpul je poveo golovima Mohameda Salaha u osmom i Nabija Keite u 13. minutu, a Atletiko je izjednačio golovima Antoana Grizmana, u 20. i 34. minutu. Pobjedu engleskoj ekipi donio je Salah pogotkom sa penala u 76. minutu.

Nekoliko minuta kasnije sudija Danijel Zibert je dosudio penal za Atletiko pošto je Diogo Žota oborio Hosea Himesena, ali je poslije konsultacije sa VAR-om promijenio odluku.

"Bila je teška utakmica. Iskreno, kako smo pobijedili, uopšte me nije briga. Prljave pobjede su zaista najvažnije. U ovakvoj utakmici osvojiti tri boda, zaista je ogromna stvar. Naš penal je bio penal, a mislim da na drugoj strani nije bio penal, nijesam često viđao da se promijeni odluka poslije gledanja monitora pored ekrana. Nijesam to očekivao, ali mislim da je ispravna odluka", rekao je Klop za BT Sport.

Klop je ocijenio i da je Grizman zaslužio crveni karton nakon što je nogom u glavu udario Roberta Firmina.

Po završetku utakmice trener Atletika Dijego Simeone požurio je u tunel i nije se rukovao sa Klopom. Njemački trener rekao je da to nije u redu, ali da razumije potez Simeonea.

Klop je rekao i da nije zadovoljan zbog svoje reakcije, kada je podigao prst u pravcu Simeonea, dok je Argentinac odlazio u tunel.

"Situacija je jasna, želio sam da se rukujem, a on to nije želio. Njegova reakcija nije bila ispravna, moja takođe nije bila dobra, ali obojica smo emotivini, pa kada ga sljedeći put budem vidio, sigurno ćemo se rukovati. On je očigledno bio ljut, ne na mene, već zbog utakmice, ništa drugo", naveo je Klop, prenio je Skaj.

Klop je prije utakmice rekao da mu se na sviđa stil igre koji forsira Simeone, to je i ponovio na konferenciji za novinare, ali je rekao da nije "papa fudbalske taktike".

"Uopšte ne znam koliki je bio posjed lopte, ali čak i kad je bilo 11 protiv 11, Atletiko nas je pustio da igramo. To je način na koji oni igraju, ali ja nijesam papa fudbala. Nije mnogo važno šta ja imam da kažem. Neke stvari volim u životu, a neke ne toliko, ali i dalje mogu da ih poštujem", naveo je Klop.

"Izuzetno poštujem ono što rade u Atletiku, ja to ne bih mogao, ja nijesam isti čovjek kao Dijego. Koliko je ovdje, 10 godina? Nevjerovatno je uspješan, zašto bi igrao fudbal koji se meni sviđa? Oni igraju fudbal koji se njima dopada i to je u redu", dodao je Klop.

Liverpul je prvi na tabeli sa maksimalnih devet bodova, Atletiko je drugi sa četiri, koliko ima i Porto, a Milan je posljednji na tabeli bez bodova.

U narednom kolu, Liverpul će dočekati Atletiko, a Porto gostuje Milanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније