Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z.

19. 10. 2021. 12:55 >> 13:01

SASTANAK ENGLESKIH KLUBOVA

Usvojeno pravilo koje će spriječiti "upumpavanje" novca u Njukasl

Nakon što je Pablik Investment Fond, iza kojeg stoji saudijski princ Mohamed bin Salman, kupio Njukasl, održan je hitan sastanak engleskih klubova, na kojem je donesena odluka da se privremeno zamrznu sponzorski ugovori s kompanijama, koji se mogu povezati s vlasnicima klubova.

Za ovaj prijedlog glasalo je 18 klubova, jedan je bio protiv (Njukasl), a jedan suzdržan (Mančester siti). Na taj način većina engleskih premijerligaša želi da spriječi upumpavanje novca u Njukasl, koji je nakon dolaska novih vlasnika planirao da novac u klub ubaci preko ugovora s naftnim kompanijama iz Saudijske Arabije, piše Klix.ba.

"Da nismo uveli ovo pravilo, ništa ne bi moglo spriječiti Njukasl da proda ime stadiona za 100 miliona funti nekoj kompaniji iz Saudijske Arabije i onda da taj novac iskoristi u januaru za dovođenje igrača. Time bi zaobišli naša pravila o finansijskom fer-pleju", rekao je neimenovani zvaničnik Premijer lige za Skaj Sports.

Privremeno zamrzavanje na snazi će biti mjesec, dok se pregovara o trajnoj promjeni pravila.

Njukasl, koji je ušao u krug superbogatih svjetskih klubova, trenutno se nalazi na pretposljednjem mjestu u engleskom šampionatu i mora da dovodi pojačanja u borbi za opstanak.

Nema sumnje da će saudijski princ "odriješiti kesu" kako bi u januaru doveo igrače koji će spasiti klub od selidbe u niži rang, ali i biti neki od nositelja igre u narednoj sezoni. Engleski mediji prenijeli su da popularne Svrake već u januaru za pojačanja mogu potrošiti oko 200 miliona funti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније