Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

16. 10. 2021. 16:21 >> 16:21

RAPSODIJA "REDSA"

"Petarda" Liverpula, 100. gol Manea i het-trik Firmina

Fudbaleri Liverpula pobijedili su danas u gostima ekipu Votforda sa ubjedljivih 5:0, u prvoj utakmici osmog kola Premijer lige.

Liverpul je prekinuo niz od dva remija i poslije pete pobjede od početka šampionata i trenutno je prvi na tabeli sa 18 bodova. Ekipa Jirgena Klopa ima dva boda više od Čelsija, a četiri od Mančester sitija, Mančester junajteda, Evertona i Brajtona koji imaju meč manje.

Na drugoj strani, Votford je na debiju Klaudija Ranijerija upisao peti poraz u sezoni i 15. je na tabeli sa sedam osvojenih bodova.

"Crveni" su od početka meča dominirali na terenu i to im se isplatilo već u devetom minutu kada je Sadio Mane pogodio za 1:0. Mohamed Salah je poslao sjajnu loptu ka Maneu koji je šutirao iz prve i poslao loptu iza leđa domaćeg tima.

Ovaj pogodak je bio 100. koji je Mane postigao u Premijer ligi.

Mane je postao tek treći afrički igrač koji je postigao 100 golova u Premijer ligi, poslije Didijea Drogbe i Salaha. Takođe, on je i treći fudbaler koji je do te brojke došao a da nije postigao niti jedan gol sa penala, što je pošlo za rukom jedino Lesu Ferdinandu (149) i Emilu Heskiju (110).

Liverpul je duplirao prednost u 37. minutu kada je Roberto Firmino, poslije akcije u kojoj su učestvovali Mane i Džejms Milner, bez većih problema savladao Bena Fostera.

Gostujuća ekipa je u prvom poluvremenu imala 84 odsto loptu u svom posjedu i sedam udaraca ka golu protivnika, dok Votford nije uputio nijedan šut ka golu "redsa".

Svaku dilemu oko pobjednika u ovom meču Liverpul je riješio u samo dva minuta na početku drugog poluvremena.

Prvo je Firmino u 52. minutu natrčao na odbijenu loptu poslije odbrane Fostera, da bi se Salah u 54. minutu sjajnim driblizima oslobodio nekoliko igrača Votforda i potom sjajno pogodio za 4:0.

Tačku na ovaj meč stavio je Firmino svojim trećim pogotkom na meču, u 91. minutu, poslije asistencije Neka Vilijamsa.

Liverpul je ovom pobjedom postao prvi engleski tim koji je postigao tri i više golova na sedam uzastopnih gostovanja u svim takmičenjima.

Fudbalere Liverpula u narednom kolu Premijer lige očekuje derbi gostovanje Mančester junajtedu, dok će Votford u gostuje Evertonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније