Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z.

13. 10. 2021. 18:59   >>  19:00

NEUSPJEH U KVALIFIKACIJAMA

Smijenjen selektor Kosova, stiže Feliks Magat

Fudbalski savez Kosova (FSK) danas je nakon posljednjih loših rezultata reperezentacije okončao saradnju sa selektorom nacionalnog tima Bernardom Šalandom. Prvi favorit da ga zamijeni je njemački stručnjak i bivši trener Bajerna Feliks Magat.

Predsjednik FSK-a Agim Ademi je na pres konfereciji sa Šalandom izjavio da je nakon razgovora sa selektorom donio odluku da se prekine dosadašnja saradnja, prenosi Anadolija.

Šaland je izrazio žaljene što više neće biti na klupi kosovskog tima.

“Imao sam zadovoljstvo da radim sa ovim timom i iz tog razloga sam tužan što odlazim. Kao trener sam se jako lijepo proveo i zahvaljujem se svima na saradnji počev od saveza, pa do igrača i pratećeg osoblja", rekao je Šalandom.

Lokalni mediji javljaju da je Magat već dobio ponudu i da ju je u načelu prihvatio.

Ovaj 68-godišnji trener, poznat po teškim i diktatorskim metodama rada, trenutno je bez angažmana, ali iza sebe ima veliko iskustvo.

Sa Bajernom je dva puta bio šampion Njemačke, jednom sa Volfsburgom, a piše mu se i trofej Intertoto kupa sa Štutgartom. Radio je još u Šalkeu, Hamburgu, Verderu, Ajntrahtu, Fulamu i kineskom Šangdongu.

Reprezentacija Kosova je doživjela poraze u poslednje dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Katar 2022. protiv Švedske i Gruzije.

Šaland je za selektora kosovske reprezentacije izabran u martu 2018. godine. Klupu Kosova napušta poslije 40 utakmica u kojima je zabilježio 17 pobjeda, osam remija i 15 poraza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније