Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

06. 10. 2021. 17:17 >> 17:18

OGROMNI RASHODI NA PLATE

Reverter: Barselona bila pred stečajem u martu

Generalni direktor fudbalskog kluba Barselona Feran Reverter rekao je danas da je klub bio pred stečajem sa dugom od 1,35 milijardi eura, problemima u isplati i ogromnim rashodima na plate.

"U martu ove godine bili smo u situaciji pred stečajem, ali smo kao sportsko udruženje uspjeli da refinansiramo dug", rekao je Reverter na konferenciji za medije.

Da bi se snašli u kratkom roku ugovorili su kredit (više od 80 miliona eura), za pokriće gotovinskih obaveza u roku od 90 dana, uz refinansiranje duga od 595 miliona eura.

Reverter je dodao da je revizija finansijskog stanja u klubu od sezone 2018/19., do 31. marta ove godine pokazala da je postojala "loša uprava", i da su čelnici kupovali igrače van realnih mogućnosti.

Prije izbora, koji su održani u martu ove godine, i na kojima je pobijedio Đoan Laporta, tu funkciju je od 2014. godine obavljao Đozep Marija Bartomeu, koji je pod pritiskom javnosti podnio ostavku u oktobru prošle godine.

"Kada su dovodili igrače niko nije razmišljao o tome možemo li ih platiti. Iste noći kad su doveli Antoana Grizmana (2019. godine), shvatili su da nema novca za dovođenje i morali su da traže novac iz drugog fonda", dodao je Reverter.

U periodu od jeseni 2018. godine do marta ove godine plate prvog tima porasle su za 61 odsto sa 471 miliona na 759 miliona eura, a nova uprava je prema njegovim riječima smanjila taj iznos za 155 miliona eura.

Direktor katalonskog kluba takođe je rekao da su u ranijem periodu postojale neobično visoke provizije za posrednike pri transferu igrača (20 do 30 odsto), a one obično iznose pet odsto.

Iz kluba su dodali da očekuju da ovu sezonu završe sa prihodom od pet miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније