Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

23. 02. 2013. 17:52 >> 20:37

DOMINACIJA BAVARACA

Bundesliga: Šestica Bajerna, „petarda“ Hanovera

Ništa novo u Bundesligi, Bajern je nastavio da melje, bez imalo milosti. Verder je doživio debakl na „Alijanc areni“ – 6:1. Tako su igrači minhenskog tima, na najljepši način čestitali treneru Jupu Hajnkesu 1000 meč u Bundes ligi.

Šansu su iskoristili povratnici u startnih 11, Arjen Roben i Mario Gomez, koji su bili strijelci. Gomez je postigao dva gola, a upisali su se još Havi Martinez i Frank Riberi, dok je bek „zelenih“ Teodor Gebreselasije zatresao sopstvenu mrežu.

Počasni gol gostiju sa "Vezera" delo je Kevina de Brujnea, i to na asistenciju srpskog reprezentativca Aleksandra Ignjovskog. "Medveđu uslugu" svojim saigračima učinio je štoper Sebastijan Predl koji je zaradio crveni karton u finišu prvog poluvremena.

Hanover je razbio Hamburg a 5:1 i ozbiljno se uključio u borbu za vrh. Dvostruki strijelac bio je Ja Konan, a pogađali su još i Hušti, Dijuf i Abdelaue. Čat gostiju spasio je Van dr Vart.

Štutgart je propustio priliku da trijumfuje nad Nirnbergom (1:1). „Švabe“  su vodile golom Traorea , a domaće navijače šokirao je Fojlner izjednačujućim golom u finišu utakmice. Podjela bodova viđena je i u Majncu gdje je gostovao Volfsburg (1:1).

U direktnom duelu za opstanak Augsburg je na svom terenu savladao Hofenhajm 2:1 i sada se nalazi na mjestu koje vodi u baraž, dok je Hofenhajm "skliznuo" na pretposlednje 17. mjesto. Zlatnu pobjedu domaćima donijeli su Đi i Molders, dok je De Kamargo u sudijskoj nadoknadi samo ublažio poraz gostiju.

 Rezultati i strijelci:

Šalke - Fortuna D 2:1

(Matip 29,81 - Belinghauzen 86)

Augsburg - Hofenhajm 2:1
(Đi 45, Melders 79. - De Kamargo 90.+2.)

Bajern - Verder 6:1
(Roben 25, Havi Martinez 29, Gebreselasije 49.ag, Gomez 51, 89, Riberi 86. - De Brujne 58.)

Hanover - Hamburger 5:1
(Dijuf 7, Hušti 39.pen, Ja Konan 45, 68, Abdelaue 86. - Van der Vart 13.pen)

Majnc - Volfsburg 1:1
(Cimling 5. - Naldo 15.)

Štutgart - Nirnberg 1:1
(Traore 50. - Fojlner 77.)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније