Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

21. 09. 2021. 17:34   >>  17:34

ENGLEZI ŽRTVE

Fifa kaznila Mađarsku zbog rasizma navijača

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) kaznila je danas Fudbalski savez Mađarske suspenzijom stadiona na jednu utakmicu, a drugu uslovno, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine i sa 200.000 švajcarskih franaka, nakon što su mađarski navijači na rasnoj osnovi vrijeđali reprezentativce Engleske.

Suspenzija je na jednu utakmicu, a mađarski tim igraće i drugu utakmicu pred praznim tribinama ako se u naredne dvije godine ponove slični incidenti.

Reprezentacija Mađarske će tako igrati bez publike 9. oktobra protiv Albanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Kazna od 200.000 franaka je jedna od najoštrijih koje je Fifa izrekla jednom Savezu.

"Fifa zauzima jasan stav nulte tolerancije protiv takvog odvratnog ponašanja u fudbalu", navodi se u saopštenju.

Incidenti su se dogodili tokom utakmice u Budimpešti 2. septembra.

Taj meč trebalo je da se odigra bez publike, nakon suspenzije od tri utakmice koju je Evropska fudbalska unija (Uefa) izrekla Mađarskoj zbog diskriminatorskog ponašanja navijača tokom utakmica na Evropskom prvenstvu, ali kazna nije primijenjena pošto je ova posljednja utakmica igrana pod okriljem Fife.

Tu suspenziju Mađarska će obaviti u utakmicama Lige nacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније