Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ P.R. ]

29. 08. 2021. 18:38 >> 18:39

CAS O REPREZENTACIJAMA

Odbijena žalba španske lige o puštanju igrača

Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbio je danas žalbu Španske fudbalske lige u kojoj su se klubovi žalili na obavezno puštanje igrača u svoje reprezentacije za tri utakmice u Južnoj Americi, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022.

Klubovi španske lige protive se puštanju svojih igrača na predstojeće utakmice reprezentacija u septembru u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, pošto bi imali malo vremena da se po povratku pripreme za utakmice u ligi.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) promijenila je kalendar i omogućila da južnoameričke reprezentacije odigraju tri umjesto dvije utakmice u kvalifikacijama, što bi značilo da bi se igrači iz španske lige u svoje klubove vratili manje od dva dana prije utakmica u ligi.

FIFA je danas saopštila da "odluka CAS potvrđuje zakonitost njene odluke".

Španska liga saopštila je da će "nastaviti sa procedurama u različitim pravosudnim tijelima jer odluka Fife o izmjeni međunarodnog kalendara krši autonomiju domaćih liga i zloubotrebljava prava".

Rukovodstvo Primere je ponudilo klubovima čarter letove za fudbalere na koje će uticati odluka Fife i zaražilo je od Fudbalskog saveza Španije da odgodi utakmice ili promijeni termine odigravanja mečeva koji su zakazani neposredno po završetku reprezentativne pauze.

Fudbalske lige u Engleskoj, Italiji i Francuskoj su takođe kritikovale Fifu koja obavezuje fudbalere da putuju sljedeće nedjelje na tri utakmice u Južnu Ameriku.

Engleski klubovi saopštili su da će zabraniti svojim igračima da putuju u zemlje koje su na crvenoj listi britanske vlade, uključujući sve južnoameričke zemlje, pošto je po povratku obavezan hotelski karantin od 10 dana zbog pandemije koronavirusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније