Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Klix.ba [ B.B. ]

27. 08. 2021. 18:07 >> 18:08

UGOVOR OD 15 MILIONA EURA

Ronaldo ponovo u Mančester Junajtedu

Portugalski napadač Kristijano Ronaldo novi je fudbaler Mančester Junajteda, a on u redove kluba s Old Traforda dolazi iz Juventusa u kojem je igrao tri sezone.

Ronaldo je s Mančesterom potpisao ugovor do 2023. godine, a Crveni đavoli su ga platili 15 miliona eura, uz osam miliona eura kroz bonuse.

Ronaldo je karijeru počeo u Sportingu, a od 2003. do 2009. godine je bio igrač ovog tima, nakon čega je prešao u Real Madrid. On je 2018. godine u transferu vrijednom 100 miliona eura prešao u Juventus, što je tada bio najskuplji transfer u istoriji za jednog igrača koji je stariji od 30 godina.

Ronaldo je u Juventusu osvojio pet trofeja, dvije titule prvaka Serije A i dva Superkupa Italije, a prošle sezone osvojio je i Kup Italije.

Ukupno je Ronaldo za Juventus odigrao 134 utakmice, a postigao je 101 pogodak i upisao 22 asistencije.

Pet puta je osvojio Zlatnu loptu namijenjenu najboljem igraču svijeta, a sa klubovima je osvojio čak 29 trofeja od kojih su svakako najznačajnije one Lige prvaka kojih ima čak pet (jedna sa Mančesterom i četiri sa Realom).

Takođe, osvojio je Evropsko prvenstvo sa Portugalom 2016. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније