Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ P.R. ]

25. 08. 2021. 22:25 >> 17:59

REPREZENTATIVNE OBAVEZE

Infantino pozvao klubove na solidarnost

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino pozvao je danas na "solidarnost" povodom puštanja igrača u reprezentacije za predstojeće utakmice u septembru, čemu se engleski klubovi protive.

"Pozivam na solidarnost sve naše asocijacije članice, svaku ligu i svaki klub", naveo je Infantino u saopštenju i dodao da je puštanje igrača za naredne obaveze reprezentacija "pitanje od izuzetne hitnosti i važnosti".

Infantino je prije svega mislio na klubove engleske Premijer lige, koji su u utorak saopštili da se protive puštanju svojih igrača u zemlje svrstane u crvenu zonu, u kojima je, prema britanskoj vladi, kruženje koronavirusa previsoko.

Britanska vlada odredila je karantin od 10 dana za svakoga ko se vraća iz zemalja koje su svrstane u crvenu zonu. U tu grupu spada 60 fudbalera iz 19 klubova koji bi trebalo da putuju u 26 zemalja sa crvene liste, uglavnom afričkih i južnoameričkih.

Infantino je naveo da je pisao britanskom premijeru Borisu Džonsonu i "tražio neophodnu podršku kako se tim fudbalerima ne bi uskratila mogućnost da predstavljaju svoje zemlje".

On mu je predložio da se za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. primijeni pristup sličan onome koji je britanska vlada usvojila tokom posljednje faze Evropskog prvenstva - izuzeće od karantina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније