Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ P.R. ]

25. 08. 2021. 21:49   >>  22:00

PSŽ

"Mbape može da ode ako se ispune svi uslovi"

Sportski direktor Pari Sen Žermena Leonardo rekao je da fudbaler Kilijan Mbape želi da ode i da ga klub u tome neće sprečavati, ako se ispune svi uslovi i potvrdio da je odbijena ponuda Real Madrida.

"Kilijan Mbape želi da ode, to je jasno. Ako Real Madrid šalje ponudu, čini se da je jasno... Mislim da je svima jasno. Mi ne možemo, nedjelju dana prije završetka prelaznog roka, da mijenjamo naše planove. Ako želi da ode, nećemo ga zadržavati, ali pod našim uslovima", rekao je Leonardo za RMC Sport.

Mediji su spekulisali da Mbape želi da napusti pariski klub, nakon dolaska Lionela Mesija.

"Razgovarao sam sa Kilijanom mnogo puta i uvijek nam je govorio istu stvar. Kilijan je obećavao da neće besplatno otići iz kluba. To nam je uvijek govorio", naveo je Leonardo.

Pari Sen Žermen je u utorak odbio ponudu Reala od 160 miliona eura za Mbapea, koji je izrazio želju za odlaskom. Leonardo je rekao da ne može da govori o tačnoj cifri, ali da se radi o ponudi "od oko 160 miliona".

"To je manje nego što smo ga platili, ali nam se, prije svega, ne sviđa način na koji je Real Madrid to uradio", dodao je on.

Upitan da li je zvanično odbijena ponuda Reala, Leonardo je potvrdno odgovorio.

"Ali, nikoga nećemo zadržavati. Ako neko želi da ode i ispune se naši islovi, vidjećemo. Ali, napravili smo san ovog ljeta i nikome nećemo dozvoliti da ga uništi. Smatramo da je ta ponuda daleko od onoga što u današnje vrijeme predstavlja Kilijan. Takođe, dio tog novca dugujemo i Monaku i smatramo da ova ponuda nije dovoljna", naveo je.

Leonardo je rekao da je cilj uprave da zadrži Mbapea i potpisivanje novog ugovora sa 22-godišnjim napadačem.

"Poslali smo dvije značajne ponude Kilijanu, jednu prije dva mjeseca, na nivou vrhunskih fudbalera u našem timu i drugu nedavno, veću. Želimo da mu dokažemo da je značajan igrač, u centru našeg projekta, ali ne iznad projekta", dodao je Leonardo.

On je nezadovoljan ponašanjem Real Madrida.

"Čini se kao strategija Reala da dobiju negativan odgovor, da pokažu kako su sve pokušali i da sačekaju godinu dana kako bi ga dobili besplatno. Najmanje dvije godine Real se ovako ponaša, to nije ispravno, čak ni legalno jer su kontaktirali fudbalera. To je za nas neprihvatljivo jer nije korektno", naveo je sportski direktor Pari Sen Žermena.

"To je dokaz strategije - stigne ponuda godinu dana prije isteka ugovora i sedam dana prije završetka prelaznog roka. Oni žele da je mi odbijemo, kako bi pokazali Kilijanu da su pokušali sve i da počnu da pregovaraju za sljedeću godinu", dodao je.

Na pitanje da li je dozvoljen odlazak Mbapea, Leonardo je odgovorio: "Nikada nijesmo otvorili vrata odlasku".

"Nikada. Ljudi pričaju da želim da prodam, a da Naser ne želi, a ja i on mislimo isto. Mi smo na istoj talasnoj dužini, mi branimo klub. Naš cilj je da produžimo ugovor i zadržimo Mbapea. Ali, ako fudbaler želi da ode, to će biti pod našim uslovima i to ne važi samo za Kilijana već i za ostale igrače", rekao je on.

Upitan da li očekuje novu ponudu, Leonardo je rekao da "uprava ne planira ponovo da razgovara sa Real Madridom".

"Prelazni rok se završava 31. avgusta u ponoć. Tako funkcioniše prelazni rok, a za nas je jasno: da ga zadržimo. Ali, nećemo nekome da dozvolimo da ode za manje nego što smo ga kupili jer dugujemo Monaku novac", dodao je.

Na pitanje da li klub ima rezervi plan, Leonardo je rekao da se u ovom trenutku ne planira nikakav transfer.

"On ima još godinu dana ugovora, želimo da ga produžimo. Nijesmo razmišljali o planu B. Stvorili smo vrlo pozitivnu atmosferu. Nikome nećemo dozvoliti da to promijeni", rekao je Leonardo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније