Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Anadolija

14. 07. 2021. 21:05 >> 21:05

PORUKE PRED MURALOM

Navijači pružaju podršku Rašfordu u Mančesteru

Na muralu britanskog fudbalera Markusa Rašforda u njegovom rodnom gradu Vitingtonu u Mančesteru, na sjeverozapadu Engleske, navijači ostavljaju poruke podrške.

Napadač Mančester junajteda i fudbalski reprezentativac Engleske Markus Rašford izložen je rasističkim uvredama poslije finala Evropskog prvenstva protiv Italije.

Reprezentacija Italije nakon izvođenja jedanaesteraca u subotu osvojila je titulu prvaka Evrope, a fudbaleri Rašford, Džejdon Sančo i Bukajo Saka bili su na meti rasista na društvenim mrežama, nakon što su sva trojica promašili penal.

Rašford je u odgovoru na ove napade na Instagramu objavio da može podnijeti kritike na račun promašenog penala, ali da se "nikada neće izvinjavati zbog toga ko je."

"Ja sam Markus Rašford, imam 23 godine, crnac sam iz Vitingtona i Vajtenšoa, u Južnom Mančesteru. Ako nemam ništa u životu, imam to. Hvala svima onima koji su mi pružili podršku, vratiću se još jači", napisao je Rašford.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније