Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

30. 06. 2021. 14:13 >> 15:23
6

PO ŠESTI PUT

Savićeviću novi mandat na čelu FSCG

Dosadašnji predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević obavljaće tu funkciju i naredne četiri godine, odlučeno je danas na Izbornoj Skupštini te asocijacije. Njegov protivkandidat, Jovan Kaluđerović, kao što juče najavio, nije prisustvovao sjednici.

 

Savićević je dobio jednoglasnu podršku 27 prisutnih delegata.

Skupoština Fudbalskog saveza broji 45 delegata.

To je šesti mandat nekadašnjeg fudbalera Budućnosti, Crvene zvezde, Milana i Rapida, a četvrti u nezavisnoj Crnoj Gori.

On je, nakon imenovanja, kazao da mu podrška mnogo znači i da će nastaviti da bude posvećen kao do sada.

"Da zajednički radimo za budućnost fudbala", kazao je Savićević.

On je naglasio da želi prosperitet fudbala na svim nivoima u Crnoj Gori.

"Napor koji smo do sada uložili uticao je da se svi fudbalski radnici bolje osjećaju u odnosu na ambijent koji smo naslijedili. Pred nama je težak izazov, ali težićemo da dostignemo bolje, evropske, standarde. Želimo da sve ovo prate i uspješniji rezultati svih nacionalnih selekcija, kao i klubova", kazao je Savićević.

Prema njegovim riječima, edukacija trenera, sudija i ostalih sportskih radnika, stvaranje mladih igrača i igračica zauzeće posebno mjesto u planovima FSCG. 

"Vrata Saveza otvorana su za sve koje imaju dobre namjere i zdrave predloge”, rekao je Savićević.

Jednoglasnu podršku dobio je i Izvršni odbor.

Članovi tog tijela u novom četvorogodišnjem mandatu su Vojislav Došljak, Vladan Vučelić, Nenad Maslovar, Dejan Ognjanović, Ervin Tošić, Veselin Mijač, Nermin Bećirović, Tomislav Čelebić, Mitar Novaković, Mojaš Radonjić, Paljo Drešaj i Adem Nurković.

Njegov jedini protivkandidat Jovan Kaluđerović poručio je juče da ne želi da krši propise nakon što je Uprava za inspekcijske poslove prošle sedmice donijela odluku o privremenoj zabrani održavanja Izborne Skupštine.

Direktor UEFA Odjeljenja za nacionalne saveze Zoran Laković, Zoran Laković kazao je da FSCG jedan od rijetkih saveza koji dio svog profita usmjerava na izgradnju infrastrukture.

"Gotovo da ne postoji grad u kojem nije uloženo - od Pljevalja, pa do Ulcinja. I umjesto da država na ovim našim prostorima pomogne sportu i fudbalu, kao što je slučaj u Mađarskoj, ovdje je drugačije - država bi željela da se potpuno miješa u izborni proces, što je u suprotnosti sa statutima UEFA i FIFA, što može da ima opasne posljedice", rekao je Laković.

On je naglasio da je uplitanje države u rad nacionalnih sportskih asoicijacija strogo zabranjeno.

"Upravo zato smo moj kolega iz FIFA, Alesandro Gramalji prisutni - želimo da vas uvjerimo da UEFA i FIFA budno motre na skupštinu i o tome ćemo obavijestriti nadležne organe”, kazao je Laković.

Delegati su jednoglasno usvojili i Izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG za 2020. godinu i Izvještaj o aktivnostima FSCG između dvije Izborne Skupštine.

Skupština je usvojila predlog za izbor revizora i izabrala revizorsku kuću Eurorev za revizora FSCG u naredne dvije godine.

Sjednici Skupštine su, pored delegata i predstavnika medija, prisustvovali direktor UEFA Odjeljenja za nacionalne saveze Zoran Laković i Alesandro Gramalja, Menadžer za razvoj nacionalnih saveza i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније