Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

27. 05. 2021. 11:33 >> 11:34

NAKON PORAZA

Rašford na meti rasističkih napada

Fudbaler Mančester junajteda Markus Rašford rekao je danas da se suočio sa najmanje 70 rasnih uvreda na društvenim mrežama nakon poraza u finalu Lige Evropa od Viljareala.

"Do sada je izbrojano najmanje 70 rasnih uvreda na mojim nalozima. Za one koji rade na tome da se osjećam gore nego što se već osjećam - srećno u pokušaju", napisao je Rašford na Tviteru.

Fudbaleri Junajteda poraženi su u srijedu u finalu Lige Evropa od ekipe Viljareala, nakon izvođenja penala (10:11), nakon što je poslije produžetaka bilo 1:1.

U januaru je policija u Britaniji istraživala vrijeđanje na društvenim mrežama usmjereno ka trojici igrača Junajteda.

"Da, ja sam crnac i svakodnevno živim ponosan na to što jesam. Niko neće svojim komentarom učiniti da se osjećam drugačije. Tako mi je žao ako ste tražili burniju reakciju, jednostavno je nećete ovdje dobiti", napisao je tada Rašford.

Engleski fudbalski klubovi i igrači bojkotovali su društvene mreže tokom četiri dana u aprilu i maju ove godine, protestujući protiv rasizma i zalažući se za veću akciju kompanija koje su vlasnici internet platformi.

Bojkotu su se pridružili i drugi sportovi, uključujući sedmostrukog svjetskog šampiona u Formuli 1 Luisa Hamiltona, kao i Međunardonu tenisku federaciju (ITF).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније