Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta

23. 05. 2021. 16:45   >>  16:49

USPJEŠAN PROJEKAT

Simeone: Atletiko nastavlja da raste

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je da je srećan zbog osvajanja šampionske titule u Primeri i ocijenio da taj fudbalski klub konstantno napreduje.

Atletiko je u subotu osvojio šampionsku titulu pošto je u posljednjem kolu Primere poslije preokreta pobijedio Valjadolid sa 2:1.

"Prva reakcija je bila smijeh. To je došlo prirodno. Ne znam zašto, ali smijao sam se, samo sam počeo da se smijem", rekao je Simeone.

Atletiko je šampion Španije poslije sedam godina. To je 11. titula kluba, a treća od 1996. kada je Simeone igrao za klub.

Atletiko je tokom sezone imao veliku bodovnu prednost nad Real Madridom i Barselonom, ali je lošijim rezultatima u završnici dozvolio protivnicima da se primaknu i bore za titulu.

Simeone je rekao da je ova titula dio uspješnog projekta i da se klub i dalje razvija i raste.

"U samoći prije utakmice, pomislio sam na vrijeme kada smo se oprostili od (Visente) Kalderona (stadion 2017), tada su me ljudi pitali da li ću nastaviti posao, a ja sam odgovorio potvrdno. Rekao sam da ću ostati jer vjerujem da ovaj klub ima budućnost. I nijesam pogrešio. Klub ima budućnost", naveo je on.

Simeone je 2011. godine preuzeo klub i pomogao mu u osvajanju osam trofeja. On je sada najuspješniji trener u istoriji Atletika, pošto je prestigao Luisa Aragonesa koji ima sedam trofeja.

Simeone je sa Atletikom osvojio dvije šampionske titule u Primeri, dvije Lige Evropa, dva Super kupa Evrope, Kup kralja i Super kup Španije.

"Klub raste i može još da raste. Nadam se da ćemo mu u tome pomoći", dodao je 51-godišnji trener.

Simeone ima ugovor sa Atletikom do 2022. godine, a uprava kluba želi da se saradnja nastavi i poslije toga.

"Ono što je važno je ono što su ekipa i klub uradili ove sezone i naravno, da konstantno napredujemo", dodao je Simeone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније