Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta

22. 05. 2021. 18:05   >>  18:10

POBJEDOM ZAVRŠILI SEZONU

Bajern silovit za kraj, Levandovski oborio rekord Milera

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobjedom su završili sezonu u Bundesligi pošto su danas na svom terenu, u posljednjem kolu, slavili protiv Augsburga sa 5:2.

Šampion Njemačke poveo je autogolom Džefrija Gaueleua u devetom minutu, a do kraja prvog poluvremena u strijelce su se upisali Serž Gnabri u 23, Džošua Kimih u 33, Kingsli Koman u 43. minutu.

Tačku na ovaj meč i sezonu stavio je Robert Levandovski golom u 90. minutu.

Samo nekoliko sekundi prije nego što je sudija odsvirao kraj, a poslije niza propuštenih prilika, Levandovski je uspio da se upiše u strijelce i tako obori rekord legendarnog Gerda Milera po postignutih u jednoj sezoni Bundeslige.

Ovo je bio 41. gol Levandovskog u sezoni tako da je za jedan pogodak pretekao Milera koji je u sezoni 1971/72. 40 puta tresao mreže protivničkih ekipa.

Golove za Augsburg postigli su Andre Han u 67. i Florijan Niderlehner u 72. minutu.

Bajern je sezonu završio 78 bodova, dok je Augsburg 13. sa 36 bodova.

Ekipi Bajerna, koja je osvojila devetu uzastopnu titulu, poslije utakmice je uručen pehar prvaka Njemačke.

Bila je ovo posljednja utakmica Hansija Flika na klupi Bajerna nakon što je sa tim klubom osvojio sve trofeje koje je mogao za nešto manje od dvije sezone. Flik bi trebalo da preuzme reprezentaciju Njemačke poslije Evropskog prvenstva.

Posljednju utakmicu za bavarski tim odigrali su David Alaba, Žerom Boateng i Havi Martines.

Očekuje se da će 28-godišnji Alaba, koji je sa Bajernom osvojio deset titula prvaka, karijeru nastaviti u Real Madridu, dok je budućnost Boatenga i Martinesa, koji su devet puta bili prvaci, i dalje neizvjesna.

Fudbaleri Borusije Dortmund su na svom terenu pobijedili Bajer Leverkuzen sa 3:1. Dva gola za pobjednički tim je postigao Erling Haland, a jedan Marko Rojs, dok je jedini strijelac za tim iz Leverkuzena bio Lars Bender.

Dortmund je sezonu završio na trećem mjestu sa 64 osvojena boda, dok je Bajer šesti sa 52 boda.

U ostalim utakmicama današnjeg posljednjeg kola, koje nijesu imale rezultatskog značaja, Hofenhajm je pobijedio Hertu na svom terenu sa 2:1, dok je Majnc slavio u gostima protiv Volfsburga sa 3:2.

Union Berlin ide u Ligu konferencija, Verder ispao

Fudbaleri Union Berlina osigurali su nastup u Ligi konferencija nakon što su danas na svom terenu pobijedili ekipu Lajpciga sa 2:1, u meču posljednjeg 38. kola Bundeslige.

Gosti su poveli golom Džastina Klajverta u 55. minutu, da bi Union Berlin preokrenuo rezultat golovima Marvina Fridriha u 67. i Maksa Krusea u drugom minutu nadoknade.

Lajpcig je sezonu u Bundesligi završio na drugom mjestu sa 65 bodova, dok je Union Berlin sedmi sa 50 bodova.

Keln je na svom terenu pobijedio Šalke sa 1:0. Gol koji je za domaći tim postigao Sebastijan Anderson u 71. minutu poništen je nakon gledanja VAR-a zbog prekršaja, da bi Keln do pobjede došao golom Sebastijana Bornaua u 86. minutu.

Keln je završio 16. sa 33 boda i igraće baraž meč za opstanak u ligi, dok je Šalke ranije ispao i nalazi se na posljednjem mjestu sa 16 bodova.

Borusija Menhengladbah pobijedila je na gostovanju Verder sa 4:2. Golove za goste postigli su Lars Štindl u trećem, Markus Tiram u 52. minutu, kao i Rami Bensebaini u 58. i Florijan Nojhaus u 67. minutu.

Dva gola za Verder postigli su Milot Rašica u 80. i Niklas Fulkrug u 83. minutu.

Menhengladbah je sezonu završio na osmom mjestu sa 49 bodova, dok je Verder ispao iz lige i nalazi se na 17. mjestu sa 31 bodom.

Ajntraht je na svom terenu sa 3:1 pobijedio Frajburg. Andre Silva je doveo domaći tim u vodstvo u 62. minutu iz penala, a izjednačenje gostima doneo Žang Vu-Jang u 77. minutu.

Domaći do pobjede dolaze golovima Almamija Turea u 87. i Ragnara Ahea u drugom minutu nadoknade, a asistencije je upisao srpski fudbaler Filip Kostić.

Ajntraht je peti sa 60 bodova i igraće u Ligi Evropa, dok je Frajburg 10. sa 45 bodova.

Arminija je na gostovanju pobijedila Štutgart sa 2:0. Gosti su poveli golom Fabijana Klosa u 66. minutu iz penala, a konačanih 2:0 postavio je Ricu Doan u 72. minutu.

Štutgart je deveti sa 45 bodova, a Arminija je 15. sa 35 bodova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније