Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

16. 05. 2021. 21:05   >>  21:13

PRIMERA

Saviću poništen gol, Atletiko na korak od titule

Fudbaleri Atletiko Madrida pobijedili su na svom terenu poslije preokreta Osasunu sa 2:1, u utakmici pretposljednjeg 37. kola španskog prvenstva i napravili veliki korak ka osvajanju šampionske titule.

Prvi pogodak na utakmici postigao je Atletiko u 59. minutu kada je strijelac bio Stefan Savić, ali je gol poništen zbog ofsajda. Osasuna je povela u 76. minutu kada je strijelac bio Ante Budimir, a Atletiko je izjednačio u 82. minutu golom Renana Lodija.

Pobjedu Atletiku donio je Luis Suares pogotkom u 88. minutu.

Uoči posljednjeg kola, Atletiko je prvi na tabeli sa 83 boda, dva više od Real Madrida, koji je danas pobijedio kao gost Atletik Bilbao sa 1:0.

Jedini gol za Real postigao je Načo u 68. minutu.

Barselona je izgubila šanse za titulu, pošto je na svom terenu izgubila od Selte sa 1:2.

Barselona je povela u 28. minutu golom Lionela Mesija, a Selta je izjednačila 10 minuta kasnije pogotkom Santija Mine. Pobjedu ekipi iz Viga donio je Mina u 89. minutu svojim drugim golom na utakmici.

Barselona je treća na tabeli sa 76 bodova, pet manje od drugoplasiranog Reala. Selta je osma sa 53 boda.
Od 10 današnjih utakmica pretposljednjeg kola, na dva meča publika se vratila na stadione.

Utakmicu Valensije i Eibara 4:1, na Mestalji gledalo je 3.000 navijača, 442 dana od posljednje utakmice odigrane pred publikom.

Samo domaći navijači su mogli da kupe ulaznice, svakom od njih izmjerena je temperatura uoči ulaska na stadion i morali su da nose maske, a bilo im je zabranjeno konzumiranje hrane.

Takođe, publike je bilo i na stadionu Viljareala u meču protiv Sevilje. Utakmicu je gledalo 5.000 ljudi, a domaći su pobjedili Sevilju sa 4:0 i zadržali šanse za plasman u Ligu Evropa.

Real Sosijedad ostao je u igri za plasman u Ligu Evropa, pošto je kao domaćin pobijedio Valjadolid sa 4:1.

Sosijedad je peti na tabeli sa 59 bodova, bodom više od šestoplasiranog Betisa, koji je kao domaćin pobijedio Uesku sa 1:0. Takođe, 58 bodova ima i Viljareal, koji se nalazi na sedmom mjestu, koje donosi plasman u Konferencijsku ligu.

U ostalim utakmicama Alaves je na svom terenu pobijedio Granadu sa 4:2, Elče je na gostujućem terenu bio bolji od Kadiza 3:1, dok je Hetafe na svom terenu pobijedio Levante sa 2:1.

Posljednje kolo igra se naredne nedjelje, poznato je da će Atletiko, Real, Barselona i Sevilja u Ligu šampiona. U posljednjem kolu odlučiće se o plasmanu u Ligu Evropa i Konferencijsku ligu, ali i o ispadanju iz Primere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније