Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

07. 05. 2021. 21:28   >>  21:29

UEFA

Reintegracija za devet klubova osnivača Superlige

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da neće biti pokrenut nikakav postupak protiv devet ekipa osnivača Superlige Evrope, koji su se povukli iz tog takmičenja.

Klubovi će ipak morati da se odreknu pet odsto zarade, koja bi im pripala na osnovu učešća u evropskim takmičenjima.

Real Madrid, Barselona i Juventus odbili su da potpišu ugovor sa Uefom o "mjerama reintegracije" i oni će se naći pred disciplinskim telima Uefe, što znači da bi im moglo biti zabranjeno igranje u Ligi šampiona.

Superliga Evrope osnovana je 18. aprila od strane 12 klubova, ali su to takmičenje nakon samo dva dana napustili engleski klubovi, Arsenal, Čelsi, Mančester siti, Mančester junajted, Liverpul i Totenhem.

Ugovor o "reintegraciji" potpisali su i Atletiko Madrid, Inter i Milan.

Devet klubova će zajedno platiti 15 miliona eura, što je UEFA nazvala "gestom dobre volje", u korist djece, omladine i bazičnog fudbala.

Klubovi su prihvatili da budu kažnjeni sa 100 miliona eura ako ponovo pokušaju da igraju u neovlašćenom takmičenju ili sa 50 miliona eura, ako prekrše bilo koje druge obaveze prema Uefi.

"Ovi klubovi su brzo prepoznali svoje greške i preduzeli mjere da pokažu svoju naivnost i buduću posvećenost evropskom fudbalu. Isto se ne može reći za klubove koji ostaju uključeni u takozvanu Superligu, a UEFA će se naknadno pozabaviti tim klubovima", rekao je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније