Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

25. 04. 2021. 21:07 >> 21:15

1. CFL

Pobjede Budućnosti i Dečića, remi Sutjeske

Fudbaleri Budućnosti i Dečića ostvarili su pobjede, dok je Sutjeska osvojila samo bod u 31. kolu Telekom Prve crnogorske lige.

Budućnost je u podgoričkom naselju Stari aerodrom savladala ekipu OFK Titograda 2:0 i upisala 24. trijumf ove sezone.

Zvanični šampion, koji je ranije obezbijedio novi trofej, do pobjede vodio je Lazar Mijović golovima u 66. i 90. minutu.

Najbolju priliku za OFK Titograd imao je Žarko Popović, ali nije realizovao jedanaesterac u 37. minutu.

Pobjedu je upisao i Dečić, koji je u Tuzima savladao ekipu Zete iz Golubovaca 3:1.

Dečić je slavio golovima Danila Pešukića u 3, Iljira Camaja u 9. i Danila Markovića u 90. minutu i 12. trijumfom ponovo preuzeo drugo mjesto na tabeli od Sutjeske koja je u Nikšiću igrala sa plavskim Jezerom 0:0.

Jedini pogodak za Zetu postigao je Petar Orlandić u 60. minutu.

Važne bodove osvojio je i Petrovac, koji je na svom stadionu pobijedio Rudar 3:1 i zahvaljujući porazu OFK Titograda poslije sedam mjeseci pobjegao sa začelja tabele.

Domaći tim do pete pobjede ove sezone došao je golovima Zaima Divanovića u 6. i 89. i Igora Vukčevića u 26. minutu.

Jedini pogodak za Rudar postigao je Vuk Striković u 34. minutu.

Petrovac je od 50. minuta igrala sa igračem manje, nakon što je Zoran Mikijelj dobio crveni karton.

Podgorica je na DG areni slavila protiv Iskre 1:0.

Odlučujući pogodak postigao je Japanac Arihiro Sentoku u 16. minutu.

Budućnost je, poslije 31. kola, vodeća na tabeli sa 75 bodova i ima 26 više od Dečića. Sutjeske je treća sa 48, na četvrtom mjestu je Podgorica sa 46 bodova.

Trofej Radija CG: Marković i dalje u vođstvu

Golgeter Sutjeske, Božo Marković sa 15 postignutih golova zauzima prvo mjesto na listi strijelaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Vezista Budućnosti Draško Božović i napadač Rudara
Vuk Striković iz Rudara postigli su po 12, a po dva gola manje napadač Podgorice, Šaleta Kordić i igrači Dečića, Kristijan Vuljaj i Iljir Camaj.

Po osam postigli su igrači Budućnosti Dejan Zarubica i Igor Ivanović iz Budućnosti i vezista Sutjeske, Milutin Osmajić.

Napadač Iskre, Ivan Vuković strijelac je šest golova, dok su po pet postigli golgeter OFK Titograda, Marko Mrvaljević, Anđelo Rudović iz Dečića, igrači Zete Marko Burzanović i Goran Milojko, Miloš Zečević iz Rudara i Zaim Divanović iz Petrovca.

Po četiri puta u listu strijelci upisali su se Miloš Raičković iz Budućnosti, fudbaleri Iskre, Bogdan Milić i Zoran Petrović, igrači Zete Vasko Kalezić i Kođo Nijaveđi.

Po četiri pogotka postigli su i albanski internacionalac u dresu Jezera Ndue Mujeci, Japanac Arihiro Sentoku i Nikola Čelebić iz Podgorice, Nikola Janjić iz Sutjeske i Zoran Mikijelj iz Petrovca.

Prvi trofej Radija Crne Gore, u sezoni 2013/14, osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u narednih šest golgeteri Sutjeske Goran Vujović, Igor Ivanović i Marko Ćetković, igrači Mladosti Marko Šćepanović i Zoran Petrović i napadač Zete, Nikola Krstović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније