Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta, B92 ]

21. 04. 2021. 08:31 >> 08:32
1

OSNIVAČI SUPERLIGE

Razmotriće korake za izmjenu projekta

Osnivači fudbalske Evropske Superlige saopštili su noćas da će preispitati koji su najbolji koraci za izmjenu tog projekta i istakli da su se engleski klubovi povukli iz tog takmičenja pod pritiskom.

"S ozbirom na trenutnu situaciju, razmotrićemo koji su najprikladniji koraci za izmjenu projekta, imajući u vidu naše ciljeve da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo, istovremeno povećavajući solidarnu isplatu za čitavu fudbalsku zajednicu", navodi se u saopštenju Superlige.

Ovo saopštenje stiglo je nakon što je svih šest engleskih klubova, uključenih u osnivanje Superlige Evrope, povuklo iz tog takmičenja. Prvo je to uradio Mančester siti, a potom i Čelsi, Mančester junajted, Liverpul, Arsenal i Totenhem.

"Uprkos objavljenom istupanju engleskih klubova, na šta su bili prinuđeni pod pritiskom koji je na njih izvršen, mi smo uvjereni da je naš predlog u potpunosti u skladu sa zakonom i normativima Evropske unije što je potvrđeno i sudskom odlukom (u Madridu) koja štiti Superligu", navodi se u saopštenju.

Evropska Superliga je, takođe, navela da je ubijeđena da trenutni status kvo u evropskom fudbalu treba promijeniti i da predlaže novo takmičenje, jer "postojeći sistem ne funkcioniše".

Takmičenje je na "staklenim" nogama, a "zainteresovani" su ostali Italijani (Juventus, Milan, Inter) i španski klubovi (Real, Atletiko, Barselona).

"Naš predlog je usmjeren ka tome da dozvoli sportu da se razvija dok generiše sredstva i stabilnost za čitavu fudbalsku piramidu, uključujući pomoć u rješavanju finansijskih teškoća nastalih zbog pandemije. To takmičenje bi obezbijedilo materijalno povećane uplate svim fudbalskim akterima", oglasila se ESL.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније