Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

20. 04. 2021. 21:40   >>  21:40

PRIPREMAJU DOKUMENTACIJU

BBC: Čelsi i Siti istupaju iz Superlige Evrope

Engleski fudbalski klubovi Čelsi i Mančester siti pripremaju dokumentaciju za izlazak iz novoosnovane Superliga Evrope, prenio je večeras BBC.

Povlačenje Čelsija i Sitija, dva od 12 klubova osnivača Superlige, uslijedilo je ni 48 sati pošto je taj projekat najavljen.

Klub iz Londona bio je prvi koji je nagovijestio da neće nastaviti s planovima, a nakon što se oko 1.000 navijača okupilo ispred Stamford Bridža uoči utakmice protiv Brajtona. Navijači su blokirali prolaz klupskom autobusu, primoravši bišeg golmana Čelsija Petera Čeha da izađe pred njih.

Nekoliko minuta kasnije, britanski mediji su počeli da izvještavaju da Čelsi priprema neohodnu dokumentaciju za povlačenje iz Superlige, a nedugo potom uslijedila je i informacija da će se iz Superlige povući i Siti.

Kako piše BBC, ta dva kluba bila su posljednji koji su se priključili ovom takmičenju, a za sada nije jasno koliko su potpisani ugovori "jaki".

Preostala četiri engleska kluba koja su među osnivačima Superlige su Mančester junajted, Liverpul, Arsenal i Totenhem.

Projekat Superlige Evrope od početka je naišao na oštre kritike, od navijača, političara do čelnika Evropske fudbalske unije (UEFA).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније