Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Mina

20. 04. 2021. 15:15 >> 15:15

DOPRINOS RAZVOJU FUDBALA

Savićeviću novi mandat u Savjetu FIFA

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević i naredne četiri godine obavljaće funkciju člana Savjeta Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA), odlučeno je na 45. redovnom Kongresu Evropske fudbalske asocijacije u Montroju.

Savićeviću će to biti drugi mandat u Savjetu FIFA.

Saopšteno je da Evropsku fudbalsku federaciju (UEFA) i njene interese u Savjetu FIFA predstavljaće i Razvan Burleanu, Jorgos Kumas i Peter Peters.

Savjet FIFA je zadužen za definisanje misije, strateškog pravca, politika i vrijednosti FIFA sa posebnim osvrtom na organizaciju i razvoj fudbala na svim nivoima širom svijeta.

Savićević je kazao da mu je izuzetna čast što je od predstavnika svih 55 evropskih fudbalskih saveza, dobio povjerenje da tokom naredne četiri godine budem jedan od predstavnika Evropske fudbalske asocijacije u Savjetu FIFA.

"Tokom prethodne četiri godine, za vrijeme trajanja prvog mandata u Savjetu FIFA, učestvovao sam u radu i donošenju najvažnijih odluka za svjetski fudbal i na taj način dao skroman doprinos ostvarenju ciljeva FIFA. Obavljajući dužnosti člana Savjeta FIFA stekao sam iskustva koja su od neprocjenjivog značaja za dalji rad, kako na nacionalnom nivou u ulozi predsjednika FSCG tako i na međunarodnom u FIFA i UEFA", kazao je Savićević.

Prema njegovim riječima, napredak i dalji razvoj fudbala biće u fokusu i u narednom periodu.

"Vjerujem da ću učešćem u daljem radu Savjeta FIFA doprinijeti razvoju fudbala kako na globalnom tako i na nacionalnom i lokalnom nivou", rekao je Savićević.

Među nadležnostima Savjeta je i definisanje standarda, politika i procedura koje se primjenjuju prilikom sklapanja komercijalnih ugovora, grantova za razvoj fudbala, operacionalnih troškova FIFA kao i svih ostalih finansijskih i poslovnih pitanja FIFA.

Savjet odlučuje o mjestu i datumu održavanja FIFA turnira i broju timova koji će na njima učestvovati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније