Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

20. 04. 2021. 10:38 >> 10:38

NAKON PRITISKA JAVNOSTI

Dva kluba iz Superlige prijete odustajanjem?

Superliga Evropa je tek osnovana, a već joj prijeti rasulo, pošto, navodno, dva kluba prijete odustajanjem nakon burnih reakcija u javnosti, a prije svega negodovanja navijača.

Predsjednik Real Madrida Florentino Peres potvrdio je danas da je on pokretač Superlige u kojem će učestvovati 20 klubova - 15 klubova će biti stalni učesnici, dok će ostalih pet svoj plasman u ovo takmičenja ostvariti kroz nacionalno prvenstvo.

Peres je sinoć u intervjuu za španske medije otkrio da najjači evropski klubovi više ne žele da trpe monopol UEFA-e i FIFA-e i da su jednostavno primorani da pokrenu novo takmičenje za dobrobit fudbala.

Potpisnici osnivanja novog takmičenja su klubovi iz Španije, Italije i Engleske dok su ekipe iz Njemačke i Francuske odbile da budu dio Superlige. Trenutno je poznato 12 učesnika, a to su Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Mančester junajted, Mančester siti, Totenhem, Liverpul, Juventus, Inter i Milan.

Međutim, engleski Dejli Mejl (Daily Mail) piše da su se pojavili prvi problemi među članovima Superlige. Ljubitelji fudbala iz cijelog svijeta, a posebno Evrope negoduju zbog novog takmičenja i nadaju se da od toga neće biti ništa.

Juče su žestoke kritike dobili čelnici Liverpula, jer su navijači ovog kluba "sahranili" Redse ispred Enfilda i pokazali su svoj stav oko igranja u novom takmičenju.

Takođe, i navijači Mančester junajteda su itekako ljuti zbog svega, te je jasno da fanovi u Engleskoj ne žele biti dio Superlige i to pokazuju na sve načine.

Dejli Mejl objavio je jutros da su klubovi iznenađeni takvom reakcijom svojih navijača zbog čega preispitivaju odluku da igraju u Superligi. Navodno, došlo je do prvog rasula među članovima, a u tome prednjače dva kluba iz Engleske koji gube strpljenje i čak su spremni da odustanu od svega.

Klubovima se ne sviđa što UEFA prijeti da će svi klubovi iz Superlige biti izbačeni iz evropskih takmičenja, ali čak da bi mogli dobiti zabranu igranja u domaćem prvenstvu. Takođe, tu je i informacija da igrači ovih klubova neće moći igrati za svoje reprezentacije.

Iako Perez uvjerava sve da UEFA i FIFA to ne mogu da zabrane čini se da su čelnici pojedinih klubova itekako uplašeni zbog prijetnji, ali i reakcija svojih navijača i navodno već se kaju zbog odluke da potpišu dokument o osnivanju novog takmičenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније