Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

19. 04. 2021. 20:37   >>  20:37

DRŽAVNI SEKRETAR

"Britanska vlada učiniće sve da spriječi Superligu"

Britanska vlada će učiniti sve što je u njenoj moći da spriječi formiranje fudbalske Superlige Evrope, rekao je danas državni sekretar za kulturu, medije i sport Oliver Dauden.

"Razgovarali smo sa našim fudbalskim vlastima i moja poruka za njih je bila jasna, da imaju našu potpunu podršku. Ali, nemojte da sumnjate, ako oni ne budu mogli da djeluju, stavićemo sve na sto kako bismo spriječili da se to dogodi. Ispitujemo svaku opciju, od upravljačkih reformi, dok zakona takmičenja i mehanizama koji omogućavaju fudbalu da se igra", rekao je Dauden tokom obraćanja u britanskom parlamentu.

Neki od najbogatijih fudbalskih klubova Evrope, njih 12, dogovorili su osnivanje Superlige, a među njima je i šest engleskih: Arsenal, Čelsi, Totenhem, Liverpul, Mančester junajted i Mančester siti.

Osnivanju Superlige su se žustro usprotivili mnogi, prije svih Evropska fudbalska unija (UEFA) i nacionalni savezi.

"Pojednostavljeno, pregledaćemo sve što Vlada čini da podrži igranje ovih klubova. O ovim opcijama sam razgovarao sa premijerom i radimo u ritmu između vlade i fudbalskih vlasti. Učinićemo sve što je potrebno da zaštitimo naš nacionalni sport. Ovi klubovi su odlučili da stave novac ispred navijača", zaključio je Dauden.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније